Валя, Лора и Константин с отличен старт във Финландия

Трима троянци участват в Зимния младежки олимпийски фестивал

Валя Димитрова (Сапарева баня), Лора Христова, Константи Василев(от „АЯКС“ Троян )  и  Зефер Велиев – „Амбарица“ Троян  са сред 16-те български спортисти в 6 дисциплини – ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек, които  ще стартираха на зимния младежки олимпийски фестивал, който бе открит тази вечер във Вуокати, Финландия.Валя, Лора и Константин с отличен старт във Финландия

Валентина Димитрова даде много добро начало на състезанията в спринта на 6 км по биатлон, с една грешка, една наказателна обиколка и  време 18:01.7 , успя да се класира в шестицата. Лора Христова се класира на 12-то място в спринта на 6 км,  преминавайки 6-километровата дистанция с време 18:36.4 мин. В стрелбата  –  легнал –  тя бе безгрешна, но от прав допусна една грешка  и пробяга  една наказателна обиколка и 12-то място в крайното класиране в надпревара с 62-те състезателки.Валя, Лора и Константин с отличен старт във Финландия

Победителка е Andersson Sara (Швеция), с една грешка, но много добро бегово време

Константин Василев  на спринта на 7,5 км, допусна  2 грешки(1+1) и закъснение от +1:14.0  финишира 11-ти след победителя от Чехия Хак Петер, който бе  с 0 грешки и време 19:57.4.

Зефер Велиев  с 2+2 грешки и време  24:54.5  и закъснение +4:57.1, премина финиша 57-ми.Валя, Лора и Константин с отличен старт във Финландия

Зимният младежки олимпийски фестивал трябваше да се проведе през 2021 г., но бе отложен за 2022 г. заради световната пандемия с Ковид-19.
Финландските организатори, които имат голям опит в провеждането на състезания в зимните спортове, са напълно готови да посрещнат младите спортисти от Европа.
Делегацията ни е водена от Белчо Горанов, генсек на БОК. В състава е и най-успешната ни състезателка в зимните спортове Евгения Раданова, носителка на 3 медала от олимпийски игри, която ще бъде близо до състезателите ни в шорттрека.

Да напомним, че Валентина Димитрова и Лора Христова от Троян са бронзови медалистки от Световното за младежи и девойки в Солт Лейк Сити. Коки също се представи  блестящо.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button