Васил Василев е новият директор на Народния театър

Васил Василев  спечели конкурса за директор на Народния театър, чиято финална фаза се проведе на 28 март, съобщиха за Троян експрес. Ученикът на Стефан Данаилов от години насам се изкачва по най-високите стъпала в кариерата. Той е бил зам.-министър на културата, шеф на театрите в Ловеч и Плевен, а в последното служебно правителство се изявяваше като основен съветник по проблемите на сценичните изкуства на Велислав Минеков.

Васил Василев е победи в състезанието досегашния ръководител на академичната трупа Мариус Донкин, режисьора Бойко Богданов и актьора и преподавател в НАТФИЗ Сава Драгунчев.

Васил Стоянов Василев завършва езиковата гимназия „Екзарх Йосиф Първи”, гр. Ловеч, магистър „Театрална режисура” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и специалност „Мениджмънт на бизнес организациите” в Стопанската академия „Д. А. Ценов”. От октомври 2011 г. до юни 2013 г. е общински съветник в Ловеч, член е и на Националния съвет на Българска Асоциация на Работодателите в областта на културата (БАРОК).

Спечелилият конкурса Васил Василев е бил директор на театъра в Ловеч от 2006 г. до 2013 г., както и зам.-министър на културата в правителството на Пламен Орешарски. В Ловеч е бил още общински съветник от БСП и кандидат-депутат от същата партия.

Василев напоследък трупа червени точки като единствения мениджър в арт гилдията, който успя да върне Александър Морфов в България. Прочутият режисьор в момента поставя „Антигона“ в Плевен.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button