Владимир Киров с изложба в Пловдив

Владимир Киров  откри изложбата „Жената – цвят и светлина“  в галерия „Сигна“ на ул. „Хр. Г. Данов“ Пловдив

Авторът показва 36 картини – живопис и миниатюри върху дърво, представящи женски състояния – мечтателност, меланхолия, тъга, любов.

Посветената на настъпващата пролет и на жената в навечерието на Международния ѝ празник изложба на Владимир Киров в галерия „Сигна“ е първото представяне на художника в Пловдив.

Владимир Киров е роден на 5 ноември 1955 г. в Ловеч. Влечението към рисуването го води в Художествената гимназия в гр. Казанлък, която завършва през 1974 г. Продължава следването си във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново. Дипломира се през 1981 г. със специалност „Живопис“. В периода 1987-1988 г. специализира в Санкт Петербург.

След завръщането си в България започва активно да експонира свои самостоятелни изложби, над 30 на брой, в престижни български галерии и взема участия в повече от 50 национални изложби, конкурси и есенни салони. Изявява се в областта на живописта и миниатюрата. Взема Първата награда за графика на Националната изложба в София през 1988 г., Голямата награда на Международното ​биенале за миниатюрни изкуства-Русе през 2011 г., Наградата „Ловешки меч“ – 2012 в Раздел “Изобразителни изкуства“ на Община Ловеч и др.

Досега той има над 30 самостоятелни изложби и десетки участия в национални и международни изложби, конкурси и есенни салони в Швейцария, Испания, Франция, Полша, САЩ, Канада. Носител е на многобройни награди.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button