Владо и Милена спечелиха титлите в спринта

Владо Илиев (Аякс Троян) и Милена Тодорова (НСА) спечелиха титлите в спринта на Държавното първенство по биатлон, което се провежда на Белмекен, съобщиха от БТА

При мъжете на 10 километра Илиев  завърши за 21:10.9 минути с две грешки в стрелбата от положение легнал. Втори на 1:11.6 минути се нареди Димитър Герджиков (Чепеларе) с една пропусната мишена, а трети е Антон Синапов (Рожен) с пасив от 1:18.6 минути с две грешки.

При младежите шампион е Васил Зашев (НСА) с 23:22.5 минути и четири пропуснати мишени, а след него останаха съотборниците от Банско 2019 Благой Тодев и Благовест Стоянов.

При юношите първи в спринта на 7.5 километра е Константин Василев от Ловеч, но тренира в  Аякс с 18:50.8 минути с чиста стрелба. Зафер Велиев  „Амбарица“ Троян не успя да улучи 3 пъти от положение Прав и закъсня с 1:54.3 от Василев. С бронза се окичи Цветан Данаджиев, който бе по-бавен от Зафер, допусна една грешка в стрелба „Прав“. Ивайло Грънчаров от „Амабарица“ е 4-ти.

Милена Тодорова триумфира при жените на 7.5 километра с време 22:12.4 минути и с две грешки на рубежа. Втора и трета са съответно Мария Здравкова (Амбарица) на 2:08.3 минути с две пропуснати мишени и Даниела Кадева (Банско 2019) на 2:30.6 минути също с две грешки.

При девойките шампионка стана Десислава Джаджарова (НСА) с 31:15.6 минути (2 грешки). Никол Тодорова от Ком с  грешки в стрелбата и 22 секунди след Деси и се окичи със среброто, Симона Василева от „АЯКС“ с 5 грешки и време 31:41.9 мин завърши трета.

При девойките старша възраст в спринта на 6 километра победителка е Валентина Димитрова (Сапарева баня) с 20:09.5 минути (1 грешка). Лора Христова е 2-ра с закъснение само 16 сек., Вяра Чолакова с 2 грешки финишира 3-та. Стефани Йолова – бронзовата медалистка от световното първенство в Америка  е четвърта. Състрезателката от „Амбарица“ – Лора Радковска е пета.

На първенството в Банско участват и състезатели от Република Северна Македония.

Утре предстои преследване във всички възрастови групи.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button