Вяра Емилова проведе първа приемна в Троян

Вяра Емилова – народен представител от ПГ“БСП за България“ в 47-то Народно събрание от 11 Многомандатен избирателен район – Ловеч, член на Комисията по Труда и социалната политика, зам.-председател на Комисията по туризма, проведе първа приемна в Троян.

На тази първа приемна с избирателите от Троян бяха засегнати проблеми, свързани със замразения проект за ролбан за биатлон, свлачището по пътя за хижа ”Хайдушка песен”, наболели проблеми като ТЕЛК, пенсии и преизчисляването им и др.

По време на приемната си Емилова имаше среща с г-жа Каролина Цочева и треньорът на Клуб по биатлон и стрелба ”АЯКС” – Троян Цветан Цочев, по повод на замразения проект за ролбан за биатлон, които разказаха деветгодишните си мъки по него. Ръководството на клуба също предложи да се създаде летен център по биатлон, по подобие на зимните центрове е страната и в града.

Следващата среща беше с кмета на село Чифлик и членове на тамошното туристическо дружество заради свлачището по трасето към хижа ”Хайдушка песен”.
Над десет граждани на Троян поискаха съдействие във връзка с решенията на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена работоспособност, за преизчисляване на военноинвалидни пенсии и други препъни камъни за нормалния живот на гражданите.

Вяра Емилова и инж. Младен Богдански – общински съветник , посетиха Националното училище за планински водачи „Васил Левски” и кооперация „Обнова” в троянското село Черни Осъм.
За финал на деня Емилова се срещна с кмета на община Троян Донка Михайлова и обсъдиха проблемите от деня и възможностите за преодоляването им.

Тя също сподели пред репортер на Троян експрес ”, че ще покани Радостин Василев – министър на младежта и спорта, и Иван Ченчев – председател на комисията в НС, в Троян, за да може да видят какъв спортен живот кипи в китното градче, в което се раждат шампиони. Да бъдат обсъдени и проблемите с финансирането за третия етап на строежа на Многофункционалната спортна зала и др. Също така тя отново сподели, че с нейната колежка Веска Ненчева от Пловдивския избирателен район не са забравили предизборното си обещание за целогодишното преминаване през Беклемето.

Срещите на Вяра Емилова с троянци ще бъдат регулярни и предварително ще бъдат обявявани датите за тях.
Повече за темите, обсъждани по време на приемната и още въпроси към Вяра Емилова, чуйте във видеоматериала.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button