Продължава делото за палеж на 7 автомобила в Троян

Продължава делото от общ характер (НХОД) № 412/2021 г. – срещу Христо Х., подсъдим за палеж на общо 7 автомобила в Троян (чл. 330, ал.3 от НК) на 15 март 2022 г., вторник, 9 часа.
Седем автомобила изгоряха на 14.01.2020 г. в Троян За щастие нямаше пострадали хора. Нанесени са обаче значителни материални щети на автомобилите. По неофициална информация мъж се е опитал да подпали един определен автомобил, но е запалил друг другият. От него изтича дизелово гориво по улицата и подпалва още шест автомобила. Заради пламъците хората от жилищната сграда са били евакуирани.

Извършени са  още  тогава първоначални следствени действия. Разпитани са множество свидетели. Разпитван е и собственикът на автомобила, който се счита, че е бил обект на палежа, но все още не ясно, какви са връзките между него, извършителя и поръчителя. Само за 2019 година случаите на подпалени автомобили в Троян са били шест.

Според обвинителния акт около 01.00 часа, в гр. Троян подсъдимият запалил лек автомобил „БМВ“ и лек автомобил „Алфа Ромео“ – имущество на обща стойност 13 920 лв. Пожарът се разпрострял и върху още 5 автомобила на обща стойност 23 680 лв. Общо нанесените щети са за 20 753 лева.
По делото предстоят разпити на свидетели и вещи лица.

Съгласно чл.16 от НПК – обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button