Алфата в конния туризъм на 30

Алфата в конния туризъм стана на 30 години.

Символът на началото на атрактивния комплекс с възможност за конна езда популярен в Троянския Балкан си има име – това е конят Гайгер. Една сбъдната детска мечта и един татко полагат основите на „АЛФА Даниел“, който през тази година отбелязва 30-тия си юбилей. Името на комплекса е прославен из цялата страна, тук е мястото,  където се раждат детските усмивки, а възрастните се
презареждат с чиста енергия. Към настоящия момент комплексът предоставя пълноценна туристическа услуга – къща за гости, конна база и снекбар. Разположен в село Балканец, далеч от
градската суета, с изгледи спиращи дъха и обещаващи преживявания. Място предпочитано,
както от туристи, така и от троянци, а домакините в лицето на самият г-н Даниел Сираков и Грета са на почит сред посетителите и биват описвани като мили, приветливи и гостоприемни. На гостите на комплекса се предлагат и други атракциони като стрелба с лък по мишена, стрелба с пневматично оръжие по мишена, ориентиране с карта и компас, а местоположението е отправна точка за планински поход.

Разположена в китното селце Балканец, близо до Троян (община Троян), къщата за гости посреща и настанява до 13 души, като предлага 3 двойни стаи със спални, 1 стая с 3 единични легла и фамилна стая с 2 спални. В конюшнята се отглеждат 5 коня (1 жребец и 4 кастрата от породата БСК) с чип и паспорт.

Каубоят на Троянския балкан, както е известен стопанинът на къщата и конната база – Даниел Сираков, се слави със своето гостоприемство и познания в туризма. Истината е, че повечето хора се качват на кон, за да осъществят детската си мечта. Конна база „Алфа Даниел“ сбъдва тези желания.

Източник
Бизнес бюлетин на Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button