Априлски сняг затвори временно движението през Беклемето

Априлски сняг заваля в цялата страна. Не подмина Троянския проход и Троян. Затова свидетелстват снимките  читатели на Троян експрес.

Временно се ограничава движението на тежкотоварни МПС над 12 т през Троянски проход , поради силен снеговалеж.

„Дюлински“ – забранен за МПС над 3,5 тона.;
– „Пампорово“ – забранен за МПС над 3,5 тона.;
– „Петрохан“ – забранен за МПС над 12 тона.;
– „Твърдишки“ – забранен за МПС над 10 тона.;

 

Априлски сняг заваля и в Троян
снимка Елка Пазванска

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха за 10 април оранжев код в 7 области и жълт код в 17 области за интензивни валежи, гръмотевични бури и силен вятър.

С понижението на температурите на много места у нас валежите от дъжд преминаха в сняг. Значителна снежна покривка ще се образува в Родопите и Централен Балкан, предупредиха от НИМХ

Снежна покривка се образува в проходите, Беклемето,  Петрохан, в Драгоман, Годеч и в още населени места в област София и Перник, както и на други места в страната. Сняг заваля и в столичните квартали, които са в полите на Витоша.

Априлския сняг ще спре  през нощта. Срещу понеделник в западните райони вече ще е без валежи, в Централна и Източна България ще продължи да вали дъжд, в планините над 1200 метра – сняг. Интензивни и значителни по количество ще са валежите към сутринта в югоизточните райони. Със силен северозападен вятър застудяването ще продължи.

За 11 април, понеделник, е обявен жълт код в 19 области за силен вятър с пориви до 20-22 m/s.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button