Благотворителен великденски базар в НУПИ

Благотворителен  великденски  базар се проведе на 21.04.2022г.  и бе организиран  за поредна година училищната общност на НУПИ „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян.
Каузата, към която се присъединиха ученици, учители и родители бе „Да помогнем на Дани“ и е в подкрепа на Даниела Ангелова Йорданова на 17 години от град Смолян, която се бори с тежката диагноза Остра Лимфобластна Левкемия. Болестта при Даниела се завръща за трети път, затова трябва да се предприемат действия за лечение с трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина, за да бъде излекувана. За щастие член от семейството е 100% съвместим за тази операция.
Съпричастност, доброта и безкористно желание за помощ – съвкупност от качества на нашите ученици, с които безкрайно се гордеем! Вдъхновени от благотворителната кауза креативните ни ученици ръчно изработиха великденски картички, сувенири и лакомства. За първи път на базара ученици от специалност „Художествена керамика“ представиха част от своите произведения на отделен щанд, който очаквано предизвика най-голям интерес сред купувачите.
Социалната ангажираност е част от образователния процес в нашето училище, но целта на кампанията не е единствено в набирането на средства. Всички преживяхме незабравими емоции и запазихме в сърцата си урока, че състраданието е преди благотворителността, че споделянето е повече от притежанието! Нека не спираме да „благо-творим“, защото понякога малкото е повече! А доброто е бумеранг, който се връща към самите нас.
В навечерието на настъпващите светли християнски празници нека доброто остане по-дълго в сърцата ни, да направи дните ни по-топли, по-усмихнати и ведри!
Ако желаете да се присъедините към нашата кауза и да дарите средства, може да го направите на отворената сметка за лечение на Дани:
Инвестбанк АД
BIC: IORTBGSF
БАЕ: IORT8019
IBAN: BG 61 IORT 8048 5094 5384 00
ДАНИЕЛА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА
DANIELA ANGELOVA YORDANOVA
Може да помогнете на Дани като дарите средства чрез PayPal:
help_dani_smolyan@abv.bg
Или директно да използвате следния линк:
https://www.paypal.com/donate/…

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button