ФК „Чавдар“ Троян продължава с победния си ход

ФК „Чавдар“ Троян може да се похвали, че техните възпитаници от две седмици нямат загубен мач в Зонална група –  В.Търново.

Първата победа бе срещу силния  „Литекс“ Ловеч на стадион „Чавдар“  в Троян в сряда, 30.03.2020 г. Тогава децата на футболния клуб в града надиграха с 2:0 връстниците си от областния град. Троянци играха доста смело, както в защитата, така и  в нападение, водени от капитана си Веселин Борисов.

Играта бе повече в средата на терена, но №7 от „Чавдар“ успяваше да се откъсне от защитата и на няколко пъти вратарят на  „Литекс“ с последни усилия  не позволи да коженото кълбо да влезе във вратата  му.  след поредна атака на троянци, Седмицата  на Троян с мощен удар  заби топката в горния десен ъгъл мрежата пред  погледа на  безпомощния вратар.

ФК "Чавдар" Троян продължава с победния си ход
Първият гол бе посветен на Дани Мусалиев, който в момента е контузен

Малко след това №8 отново изненада защитата на ловчалии и записа победния гол.. Срещата завърши  с игра в центъра на игрището, с няколко жалки опита към  вратата на „Чавдар“, която бе защитена много добре от Теодор Петков.

В събота, 02.04. нашите юнаци играха  като гости с отбора-домакин „Левски“ град Левски.  Прибраха се отново с победа – 1:2 за Троян.

При тази среща  децата на „Чавдар“ трябва да благодарят на късмета си, защото не играха  както в Троян. Умората явно оказа влияние. И не бяха толкова нападателни, защитата бе рехава. Падналият гол в нашата врата бе плод точно по тази причина.

Момчетата  от „Левски“ също не се отличиха със супер игра, но някак си бяха по-силни, но при тях  головите атаки бяха слаби и неорганизирани. И именно  по тази причина троянският  №7 отново се възползва и на два пъти вратаря извади топката от мрежата.

В момента   Чавдар (Троян) е на 6 -та позиция с  изиграни  10 мача,  7 победи, 3 загуби и е с 21 точки.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button