Ден на отворени врати в Окръжен съд – Ловеч

Ден на отворени врати в Окръжен съд – Ловеч ще се проведе а 15 април 2022 г., петък, от 10 до 16 часа.

Окръжен съд – Ловеч отваря вратите си за всички, които искат да разберат повече за дейността му. В Деня на отворени врати желаещите ще могат да разгледат съдебните зали и помещенията, използвани от администрацията на съда, да се запознаят с работата и функциите на деловодствата и на съдебните служители.
В следобедните часове е предвидена среща на окръжен съдия с ученици от ловешки училища, на която ще бъде обсъдена темата „Защо е важна Конституцията“. Именно под този надслов ще премине инициативата, посветена на 16 април – Ден на Конституцията и професионален празник на юристите и съдебните служители в България.
Провеждането на Деня на отворените врати е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет „Открито за съдебната власт“, с която се цели постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, повишаване на правната култура на гражданите и укрепване на доверието на обществото в българското правосъдие.

Достъпът до сградата на Съдебната палата се осъществява след представяне на документ за самоличност и проверка от страна на служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието, съобщават за Троян експрес  от институцията,

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button