Дни на талантите и интересите приключиха

Дни на талантите и интересите Троян-2022 бяха официално закрити на 19 април в НЧ „Наука“ .  От 17:30 ч. се проведе финалното награждаване на всички участници и закриването на конкурсите, свързани с тази обичана проява.  Това ни изпрати Християна Христова от клуб „Медии“  на СУ „Васил Левски“ Троян с ментор Ангелина Иванова. Ето още какво ни разказва тя.
Тези конкурси се организират вече 20 години с помощта на Община Троян, НЧ „Наука“ гр. Троян, учебните заведения и детските градини. Тазгодишните конкурси са по случай навършването на 130 години от основаването на библиотеката в града. Те са от голямо значение за преподаватели и родители, защото дават възможността на децата да се докоснат до изкуството и да се изявят със своята дарба. Всяка година конкурсите са на различни теми. Тази година темите бяха: „Рисуване“, „Мултимедийна презентация“, „Инструментално изпълнение“, „Вокално изпълнение“, „Представяне на лично авторско слово и драматизация“, „Изложба на домашни любимци“, „Четене“, „Танцово изкуство“, „Изложба на колекции и хобита“, „Кулинарна изложба“ и „Карнавално дефиле“.
Закриването започна по план в 17:30 ч. Водещата Вихра Петрова се обърна към талантливите участници и гостите, дошли да ги подкрепят, с поздравителни думи. Обяви закриването и покани на сцената Донка Михайлова-кмет на община Троян.
Г-жа Михайлова изказа своята гордост към  350 -те талантливи деца на общината и изрази  благодарности за усилията на преподавателите, родителите и най-вече на участниците.
Закриването продължи с красивото дефиле на участниците от конкурса за карнавални костюми. Децата бяха вложили изключително голямо творчество и въображение, влизайки в ролята на любимите си приказни герои. Те показаха своите костюми и любими пози като направиха приказно дефиле на сцената. След което маскираните участници получиха своите награди.
След тях Милена Лазарова заедно със своята преподавателка Мариета Куцарова поздравиха всички участници с едно вълшебно музикално изпълнение за флейта.
Награждаването продължи като г-жа Петрова даде думата на г-жа Митова – директор на НУ „Христо Ботев“ гр. Троян да връчи наградите на част от участниците. Тук е моментът да вмъкна, че НУ „Христо Ботев“ в града е учебното заведение с най-много изявени участници в тазгодишните конкурси.
Последва кратко прекъсване на награждаването, тъй като Вокална група „Усмивка“ с музикален педагог Надежда Бурева представи песента „Без радио не мога“.
Г-ца Тереза Георгиева – Община Троян, отдел Култура, пое награждаването.
След това Фолклорен ансамбъл „Траяна“ представи своят танц „Ръченица“ като първоначално започнаха част от ансамбъла, но след това се присъединиха и останалите талантливи танцьори.
Останалите участници бяха наградени от Весела Йорданова – библиотекар в детската библиотека в града.
Междувременно Преслав Делчев от ВС „Гласове“ с преподавател Мариета Жекова, брилянтно изпълни песента „Случайна гара“ по репертоара на Васил Найденов.
Закриването приключи с обща снимка на участниците. Община Троян и НЧ „Наука-1870“ и догодина очакват участието на талантите на град Троян.

Дни на талантите и интересите Троян 2022 -галерия и видео

Автор:
Християна Христова, клуб Медии" при СУ"Васил Левски"Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button