Кадетите на „Троян Волей“ завършиха сезона с победа

Кадетите на „Троян Волей“ завършиха сезона и участието си в Държавното първенство с победа!
Троянските волейболисти доказаха своето развитие в предквалификационния турнир, провел се в спортна зала „Чавдар“, съобщават от волейболния клуб.
През уикенда волейболистите на Анатоли Пенев премериха сили със съставите на „Септември“ София, „Добруджа“ – Добрич и „Перун“ Варна за определянето на победителя в турнира, който продължава към квалификациите.
В първата среща за нашия тим, който е съставен основно от прекадети и едва 3 момчета на възраст кадети, „Троян Волей“ отстъпи на столичани с 0:3 гейма. Въпреки красноречивото поражение, срещата беше оспорвана в първата и третата част. (23:25, 17:25, 27:29).
В неделя троянските волейболисти изиграха и останалите два двубоя от турнира. Тимът на „Добруджа“ затвърди своите амбиции за продължаване напред в Държавното първенство и се наложи с 3:0 гейма (в отделните части 22:25, 17:25 и 13:25).
Заключителната среща от надпреварата завърши победоносно за „Троян Волей“. Под нестихващите аплодисменти на нашата публика – троянският тим победи „Перун“ Варна с 3:1 гейма и си осигури третото място в турнира.
Волейболистите ни започнаха шеметно срещата и се поздравиха с успех в първите две части с 25:17 и 25:22. В третия гейм кадетите ни имаха аванс от 24:18, но необясним спад в играта даде възможност на гостите от Варна да спечелят частта с 28:26.
Съвзели се след нелепо загубения гейм, момчетата на Анатоли Пенев се наложиха с 25:17 и сложиха победоносен край на участието си в турнира.
Към квалификациите в Държавното първенство продължава тимът на „Добруджа“, който записа 3 победи. Поздравяваме състава от Добрич и му пожелаваме успехи и в следващия етап.

Срещите през уикенда в Троян имаха по-приповдигнато настроение благодарение на духова музика „Заедно“. Чрез Станислав Мойнов и Румен Александров безвъзмездно ни беше предоставен тъпан, с който волейболните двубои станаха доста по-емоционални. Надяваме се, че и занапред ще имаме възможността да го използваме в своите ключови срещи.
За мъжкото направление на „Троян Волей“ предстои участие на прекадетите във важния квалификационен турнир за класиране на държавни финали. Турнирът е насрочен за май.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button