Мира Попова ще подписва договор с голяма музикална компания

Мира Попова е млада, талантлива троянка и пленява света с гласа си. След победата й в един от най-престижните италиански музикални конкурси, следващата стъпка, която прави тя по пътя към върха е да подпише договор с една от най-големите музикални компании, пише в сайта на НОВА ТВ.

Компания, която продуцира едни от най-големите звезди. Въпреки, че успехът й идва първо в чужбина, в сърцето на младото момиче винаги остава родината.

„Напълно съм наясно с какво се захващам, но наистина музиката е нещото, с което искам да се занимавам”, казва родената в Троян млада певица, пред Драгомир Танев.

Мира Попова от Троян, област Ловеч  и Дарияна Куманова се срещат на музикален кастинг и тогава уникалните гласови данни на момичето от Троян правят впечатление на вокалния педагог.

Впоследствие Мира печели Гран При на авторитетния конкурс „Арт Мюзик Фестивал 2019“ в Милано и още там се заражда идеята да се композира специална песен за нестандартния глас на младата изпълнителка. Интересен факт е, че Мира е на 14 години, също като създателката на българското знаме.

Инициаторът за песента “Героите ще се родят” е журналиста от NOVA Благой Цицелков. Той открива историята на Стилияна Параскевова през 2016 г. Година по-късно е отличен в кампанията на БНТ и „24 часа“ „Достойните българи“ заради популяризираното на непозната дотогава история.

Пет години по-късно, събрал много повече детайли за живота на авторите на българското знаме, той решава да разкаже историята в специален епизод – „Тайната история на българското знаме“ от поредицата „Темета на NOVA“, където за първи път пред камера застава единстевният наследник на семейство Параскевови, благодарение на които днес българското знаме е бяло, зелено и червено.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button