Стефан Йовевски е с повиквателна за националния отбор

Надявамe се в края на сезона Купа „България“ да пристигне при нас в Троян

Надявамe се в края на сезона Купа „България“ да пристигне при нас в Троян – сподели
Йоан Колев, Колоездачен клуб „Хемус –1896“.

Стефан Йовевски е  с повиквателна за националния отбор за юноши младша възраст
Възпитаникът на колоездачен клуб „Хемус-1896“, вече се намира в Чехия 🇨🇿, където ще стартира за пръв път с националния отбор за юноши младша възраст.
След доброто начало на сезона Стефан спечели доверието на треньора на националния отбор. Двата старта ще бъдат на 30-ти април и 1-ви май в град Пилзен – Grand Prix West Bohemia.

Ден преди да замине Стефан за Чехия,   Васил Марковски от  Клуб „Медии“ от СУ „Васил Левски“ – Троян с ментор Ангелина Иванова, разговаря със Стефан и с Йоан Колев.

Стефан Василев Йовевски е роден  на  16.01 2007 г. Започва да тренира  колоездене през 2015 год.
Много кратен шампион на България през последните 6 години! В момента е ученик в ПГМЕТ „Акад.Ангел Балевски“ Троян.

Йоан Тодоров Колев е роден на  19.10.1999г.  и  от 12 години да се занимава с колоездене.  През последните две години  той бе състезател на италианския клуб на Gragnano sporting club. Сега е в Троян.

Васил Марковски: Здравейте, по инициатива на г-жа Руслана Попсавова правим срещи с изявените спортисти на гр. Троян. Благодаря за възможността да ви задам няколко въпроса.
Кой ви насочи към спорта колоездене?

 – Стефан Йовевски: Мен за колоезденето ме откри треньорът ми – Тодор Колев. Забеляза ме на едно състезание, проведено тук (интервюто се провежда в централния парк на гр. Троян). Явно видя в мен потенциал и така ме запали по този спорт.
 – Йоан Колев: Мен ме запали, разбира се (усмихва се), баща ми – Тодор Колев. От малък ходех с него на стадиона – по състезания и нямаше как де не се запаля по този спорт. Така започнах и до ден днешен спортът играе основна роля в моя живот.

Васил Марковски: След блестящото ви представяне в първия кръг за купа „България“ (отборно „Хемус –1896“ е едноличен лидер, Йоан Колев – престижно трето място, Стефан Йовевски е първи при юноши младша възраст), има ли шанс да очакваме купата да дойде в Троян?
 – Йоан Колев: За момента е минал само първи кръг, имаме добра преднина пред останалите отбори. Мисля, че доказахме, че „Хемус –1896“ е един от най-силните отбори в България И СЕ НАДЯВАМ В КРАЯ НА СЕЗОНА КУПА „БЪЛГАРИЯ“ ДА ПРИСТИГНЕ ПРИ НАС В ТРОЯН.

Васил Марковски: Всички виждаме „лъскавата“ страна на победите, но в личен план тя какво ви коства?
 – Стефан Йовевски: Коства най-вече свободно време. Нямаме такова. Денят и ежедневието ни са изпълнени основно с тренировки, режим и т. н. Но това е нашият начин на живот.
 – Йоан Колев: Коства не само това, а и понякога се налага да направиш избор да живееш и тренираш извън родината и далеко от близките. Поставен си на големи физически натоварвания, спазваш строги хранителни режими и т. н. Това обаче е цената на успеха.

Васил Марковски: Йоане, след две години в Италия как се почувства, когато отново облече фланелката на Троянския клуб?
 – Йоан Колев: Лично аз се почувствах добре. Все пак от Троян съм започнал спортната си кариера, върнах се тук, в момента сме много силен състав на мъжкия отбор и за мен е добре във всяко отношение да се състезавам за родния си клуб.

Васил Марковски: Стефчо, лично към теб. След блестящото ти представяне за купа „Пазарджик“, в какви следващи състезания ще участваш и какви победи да очакваме?
 – Стефан Йовевски: Предстоят ми много състезания и в България, и в чужбина. Най-вече се готвя за шампионата, който е в края на юли. Утре (27.04.2022 г.) заминавам с националния отбор за Чехия, където на 30.04. и на 01.05. имаме състезания и ще видим нивото на конкуренцията в чужбина (усмихва се).
Йоан Колев: Моята първа цел е насочена към обиколката на Албания, която е от Year календара, допада ми като маршрут, като етапи и се надявам да извоювам едно добро представяне както за отбора, така и лично за мен.

Васил Марковски: Благодаря за отделеното време. Очакваме ви за следващо интервю – вече с купите.
Васил Марковски Клуб „Медии“
СУ „Васил Левски“ – Троян
ментор Ангелина Иванова

На снимката- Стефан Йовевски, Йоан Колев и Васил Марковски, автор на кадъра – Троян експрес

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button