Общинските съветници наградиха изявени троянски спортисти

Общинските съветници на Троян гласуваха  със „ЗА“  предложението на Кмета на Община Троян Донка Михайлова за награждаване на изявените троянски спортисти, които донесоха толкова радост в изминалата зима – Станимир Беломъжев, постигнал световния връх в ски ориентирането във Финландия и получил за втори път златния медал в своя спорт и неговия треньор Иван Беломъжев; Лора Христова и Стефани Йолова – бронзови медалистки от Световното първенство по биатлон за девойки в Солт Лейк Сити – САЩ и техния треньор Цветан Цочев.

Специални награди получиха и тримата ни участници в олимпийския отбор на България в Пекин, 2022 Владимир Илиев, Милена Тодорова и Лора Христова.

Валентина Димитрова, Стефани Йолова и Лора Христова използваха само 5 допълнителни патрона и финишираха на +1:42.6 минута от победителите от Италия.
Валя беше първи пост, като предаде на Стефани от 3 -та позиция с общо 2 допълнителни патрона.
Йолова се представи най-добре от девойките, като излезе на първа позиция след първа стрелба и водеше до втора стрелба. Тя използва само 1 допълнителен патрон при второто си посещение на стрелбището и предаде на втора позиция на Лора Христова.
На Лора й бяха нужни 2 допълнителни патрона и завърши щафетата на трета позиция със закъснение от победителката (Италия) с 2:42 мин

Станимир Беломъжев от Троян е двукратен световен шампион по скиориентиране
Най-добрият ни ски ориентировач отново стъпи на световния връх в ски ориентирането, след като спечели днешната средна дистанция на Световното първенство във Финландия

Награждаването може да гледате видеоматериала от 13-та минута

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button