Омръзна ли ви от евтини реплики?

На пазара за спортни обувки можете да откриете разнообразие от модели маратонки и сникърси. За съжаление в търсенето на перфектния чифт маратонки или сникърси можете да попаднете на много реплики, които не осигуряват същото ниво на комфорт и удобство като оригиналните маратонки.

Производителите на реплики стават все умели в това да пресъздават дизайните на оригиналните модели маратонки, които могат досущ да се доближават до външния вид на оригиналите. И поради тази причина човек, който не е наясно кои са приликите и разликите между оригиналните и неоригиналните маратонки, да се обърка в избора си.

Безспорно носенето на немаркови маратонки носи различно усещане от носенето на оригинални такива. Затова и ако искате да носите маратонки, които да ви  осигуряват максимално удобство при носене и да са издръжливи на износване, то се препоръчва да се насочите към 100% оригинални маратонки .

Тук ще ви изброим няколко признака, по които можете да разпознаете репликите от оригиналните маратонки.

оригинални маратонки
По кои черти да различим оригинални от неоригинални маратонки?

Каталожен SKU код

Серийният номер на маратонките е едно от нещата, по които можете да се водите, ако искате да проверите оригиналността на дадени маратонки. Той се състои от девет цифри и при оригиналните маратонки се намира на етикета на кутията и на етикета на езика на маратонките. Всяка марка използва свой собствен начин за обозначаване на каталожните номера на продуктите си.

Разликата между оригиналните маратонки и репликите е, че при оригиналните двете маратонки от един чифт са с различни серийни номера, докато при репликите най-често те са еднакви и на лявата и дясната маратонка.

Вид на опаковката

Подобно на външността на маратонките, външният вид на кутията е също нещо, на което е добре да се обърне внимание. Оригиналните маратонки вървят с кутия, която е напълно непокътната. Тоест трябва да е чисто нова, по нея не трябва да има накъсвания, големи драскотини или дупки, замърсявания, намачкани зони. Също така тя трябва да е достатъчно голяма, за да се побират просторно маратонките вътре в нея.

Друг детайл, на който да обърнете внимание е, дали информацията изписана на кутията съответства точно на характеристиките на модела обувки, които са в нея. Тоест цялата информация за дадения вид маратонки като модела, размера и цвета  указана на кутията трябва да съответства на реалните характеристики на маратонките.

Същото важи и за висящите етикети на самите маратонки. Информацията на тях също трябва да съответства с реалните черти на маратонките.

маратонки
Асиметричност на обувките

При оригиналните модели маратонки имаме перфектна симетрия между двете маратонки, като липсата на такава говори съответно за по-ниско качество на изработката.

Ако се колебаете дали даден чифт маратонки са оригинални или не, поставете ги една до друга и огледайте внимателно всички техни отделни елементи. Двете маратонки трябва да съответстват по цялостна форма.

Сравнете начина, по който изглеждат подметките им, гърбовете, гумираните им елементи, дизайна на щампите или надписите по тях, цветовете, размерите и позицията на логата и етикетите.

nike

Всички елементи от дизайна на едната маратонка трябва да са огледални копия спрямо елементите от дизайна на другата. Не трябва да има никакви отклонения и неравности при начина на залепяне или зашиване на етикетите, логата и декоративните детайли. По самите маратонки не трябва да има гънки и структурата им трябва да е мека и еластична, а не груба и твърда.

Освен отвън, трябва да проверите как изглеждат маратонките и отвътре. Вътрешната част на едната маратонка трябва да е също напълно идентична спрямо другата.

Цена

Това е може би един от най-очевидните белези, които подсказват за това от какъв клас е една обувка. Цената на качествените маратонки от оригинални марки е винаги няколко пъти по-висока от тази на репликите, които имитират дадена марка.

Причината за това е, че световно известните марки за спортно облекло и маратонки не пестят от качеството на материалите, които влагат при създаването на своите продукти.

Едно от нещата, с които със сигурност ще си гарантирате, че притежавате оригинален чифт маратонки, е да ги избирате от марки, които предлагат 100% оригинални спортни дрехи и обувки.

А с доверени марки за спортни обувки работят предимно марковите бутици представители на съответната марка или онлайн магазини осъществяващи търговия с маркови спортни стоки, които са и официални представители на определени марки.

Има малък шанс да откриете спортни маратонки или дрехи на общински пазар за дрехи или пък магазин, който не удостоверява по някакъв начин качеството и произхода на спортните си стоки.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Проверете също
Close
Back to top button