Откриха Дните на талантите и интересите в Троян

Откриха Дните на талантите и интересите – 2022 г.  в зала „Форум“ на Народно читалище „Наука- 1870“ Троян. Дните се организират вече за 20-ти път от Община Троян и местното читалище  със съдействието на училищата и детските градини на територията на общината Откриха "Дните на талантите и интересите - 2022 г."

След двегодишно неприсъствено провеждане на Дните, днес зам.-кмет Розалина Русенова откри официално любимото събитие за учениците и децата от Троян, което тази година е под мотото „Лаленце се люлее“. Тя пожела успех и даде попътен вятър на творческите таланти на троянчетата.

От името на екипа на читалището, г-жа Тотка Станчева благодари на Община Троян за финансовата подкрепа. Тя  подчерта също, че този вид фестивал на таланти, заложби, умения,  кулинарни вълшебства, хоби или домашния си любимец се посвещава на  библиотеката на НЧ „Наука – 1870 г.“ – Троян, която навършва достолепния юбилей от 130 години.

Децата от Вокална група „Усмивка“  изпълниха и народната песен, която ще е като химн на това събитие „Лаленце се люлее“

НЧ „Наука – 1870 г.” събра почти 100 участници в първата проява „Изобразително изкуство”. Участниците във втората изява „Мултимедийна презентация”, която се състоя в читалнята на библиотеката, бяха 9 – от СУ „Св. Кл. Охридски”, СУ „В. Левски” и НУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Ще има конкурси за кулинарни умения, за домашни любимци, за хоби, за инструментално и вокално изпълнение, за рисунка, медийна презентация и др.

Дните на талантите ще бъдат закрити на 19.04  пред Читалище „Наука – 1870“ Троян с карнавал  и концерт на участниците.

ДОткриха "Дните на талантите и интересите - 2022 г."

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button