Преизбраха Дафовска за председател

Цветан Цочев е в Управителния съвет

Преизбраха Екатерина Дафовска   само един глас „въздържал се“ за председател на Българска федерация Биатлон по време на днешното редовно Общо събрание. На форума тази сутрин в столицата присъстваха представители на 12 от общо 16 клуба в страната, съобщават от федерацията.

Дафовска благодари за доверието, като заяви, че към момента не може да поеме отговорност за пълен мандат до изясняване на отношенията с Министерството на младежта и спорта. Ръководството на федерацията внесе яснота по всички актуални въпроси, след което клубовете делегираха на председателя правото да влезе в преговори с ММС за изчистване на спорните въпроси.

Поради пенсиониране членовете на Общото събрание освободиха от длъжност и благодариха на досегашния генерален секретар Васил Сивков, който отдаде 26 години на българския биатлон. Неговият наследник ще бъде определен от новия Управителен съвет, който е в състав: Екатерина Дафовска, Таня Панева, Радка Попова, Христо Воденичаров, Райко Пенев, Милуш Иванчев, Цветан Цочев, Вероника Григорова и Венцислав Александров. Преди година и половина извънредното Общо събрание също гласува доверие на олимпийската шампионка от Нагано, тогава то бе свикано по искане на част от клубовете.

В последните години биатлонът е сред най-успешните български спортове със световен вицешампион при мъжете и „Спортист на годината“ у нас за 2019 г., което се случи за втори път в историята след олимпийската титла на Дафовска на игрите в Япония през 1998 г. Тази зима Благой Тодев стана световен вицешампион, европейски шампион и носител на световната купа за младежи, девойките пък грабнаха бронз в щафетата от първенството на планетата в САЩ. Последните държавни първенства за деца събират рекорден брой участници, все повече младежи се увличат по биатлона.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button