Прекадетите на „Троян Волей“ са без загубен гейм

Прекадетите на „Троян Волей“ доказаха, че са номер едно в регион „Хемус“! Без загуба и без загубен гейм!
Най-малките троянски волейболисти отново показаха, че бъдещето на клуба ни е светло.
Победният поход в провелата се днес финална четворка стартира с успех над „Ботев“ Луковит. В зала „Чавдар“ нашите момчета загатнаха за потенциала си в първия гейм след 25:18. Ръководени от маестро Анатоли Пенев, прекадетите на „Троян Волей“ засвириха симфонията на победата за убедителния успех във втората част – 25:12. Третият гейм се оказа най-труден за троянци, които осъществиха обрат от 20:22 до 27:25 за шеметната победа с 3:0.
Следващият отбор, застанал на пътя на „Троян Волей“, беше „Царевец“ Велико Търново. В отделните части волейболистите ни не дадоха възможност на противника да стигне до 20 точки – 25:11, 25:17 и фантастичното 25:7, което оформи втория чист успех за прекадетите ни – красиво 3:0!!!
Най-сериозен отпор имаше от страна на последния ни противник – „Локомотив“ Червен бряг. Нашият съперник усети силата на троянската школа още в самото начало – 25:18 за „Троян Волей“. Гросмайсторски, тактически издържано играейки, през втория гейм нашият тим се наложи с 25:23. В заключителната част единствената въпросителна беше с каква разлика волейболистите на Анатоли Пенев ще подпечатат своя успех. Безапелационното първо място беше осигурено със спечелването на срещата с 3:0 след 25:19.
Прекадетите на „Троян Волей“ завършват участието си в регион „Хемус“ с общо 6 изиграни срещи, 6 победи и геймова разлика от 18:0!!!
С убедителния успех тимът ни се класира директно за квалификациите за финалите на Държавното първенство. Турнирът се очертава да се проведе през май.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button