Приключи първият етап от проекта “Започни да плуваш”

Приключи първият етап от проекта “Започни да плуваш”, който има за цел всяко троянско дете да премине безплатно обучение по плуване. В басейна на СУ „Свети Климент Охридски“ Троян се научиха да плуват над 190 деца. Треньорите от Плувен клуб „Инвиктус“ Плевен с председател Кирил Бъчваров работиха с троянските деца от 10:00 часа до 18:00 часа всеки ден през пролетната ваканция  от 01.04. до 11.04 включително.

Проектът е  свързан с укрепване на здравето и повишаване на имунитета на децата, стана реалност.

Днес участниците в този етап бяха наградени с грамота, календар и получиха лакомство с логото на проекта. Вижте във видеото.

Ръководството на Община Троян като мост между плевенския клуб и домакините от СУ „Свети Климент Охридски“ е удовлеторено от факта, че троянчетата  спортуват. Това е втори проект, свързан със спорт. Първият бе „Научи се да караш ски“, на който над 260 деца успяха да се докоснат до зимния спорт.

Вторият етап на „Започни да плуваш“ ще започне съвсем скоро, сподели директорът на училището г-жа Иванка Цекова, която изрази задоволство от съвместната работа с Община Троян и  Общински съвет, които дофинансират дейността на закрития плувен басейн. И той се посещава от троянци.

Договорът между Плувен клуб „Инвиктус“и  СУ „Свети Климент Охридски“ е сключен. Очакват се още деца да изяват желание да се научат да плуват, поясни Цекова.

Равносметката за първия етап може да чуете във видеото по-горе

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button