Севин Михайлов – Дни на талантите и интересите в Троян

Севин Михайлов е активен участник в Детска танцова формация „Капките“ при танцов състав „Параскева Лаковска“ – Дебнево. А това е неговият поглед към Дните на талантите и интересите, които се проведоха през април в Троян.
Нашият танцов състав „Капките“ беше включен в Дните на талантите и интересите, в последния конкурс – за танцово изкуство!
Организацията ни не беше чак толкова голяма – ден преди участието взех флашката с песни от читалището, като я дадох на Ерика (от групата), която пък я предаде на г-жа Кремена Стойчева, директор на Обединено училище „Иван Вазов“. На сутринта, в деня на нашето участие, започнахме да се готвим. Аз разпределих задачите за деня и тръгнах на училище за Троян. Децата били пуснати от часовете в училище в 12:00, за да обядват и да се преоблекат, а момичетата да ги гримират и сплетат.
Тръгнали са от училище в един часа , а аз ги чаках в Троян. Бяхме се разпределили – момчетата при г-жа Стойчева, а момичетата при г-жа Тодорова. Пристигнахме в читалището, аз дадох флашката за музикалното изпълнение, децата се подготвиха за участие. Бяхме втори, честно казано, притеснявах се повече от децата, но знаех, че те ще се справят, както и направиха.
След народния им танц на сцената на сцената излезе самичка Илияна Вълева от СУ „Васил Левски“ – Черни Осъм, която представи модерен танц. Стефи, Ерика и Мила не се сдържаха и започнаха да танцуват, а журито започна да ги снима! Бяха страхотни! А танцът, който танцуваха, беше представен на тържеството по случай 140-годишнината на училище „Иван Вазов“ – с. Дебнево.
Бързо приключи програмата, като имаше 3 танцови състава и едно индивидуално изпълнение на момиче. Всички се качихме по колите и се запътихме към Дебнево!
Като преживяването беше страхотно, вълнуващо и красиво!
текст и снимки: Севин Михайлов
клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ – ТроянСевин Михайлов - Дни на талантите и интересите в Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button