Вяра Емилова: БСП е категорично против предоставяне на военна помощ на Украйна

„Солидарен Великден“ на БСП е вече факт в Троян

Вяра Емилова – народен представител от „БСП за България“  заяви на проведената  пресконференция в Пресклуба на БТА в Ловеч: “ БСП е категорично против предоставяне на военна помощ на Украйна, единствено – хуманитарна . Категорични сме, имаме решение на нашите ръководни органи и твърдо стоим зад тази позиция. Не вярвам, че това ще разруши управляващата коалицията.“

„Коалицията преминава през много въпроси, които стоят на дневен ред и създават трусове. Надявам се на добрата и висока коалиционна култура на нашите партньори. Ние сме заявили ясно нашата позиция и тя е подкрепена от 80 процента от българското общество, които казват, че България не трябва да бъде въвлечена във война и военна помощ не трябва да изпращаме“, каза още народният представител.

Вяра Емилова коментира, че и по въпроса за плащанията към пътностроителните фирми още тази седмица Народното събрание ще вземе решение и ще ги одобри.

Пред медиите депутатът представи предложенията, които БСП ще направи при актуализацията на републиканския бюджет. Сред тях са: таван на цените на определи стоки, диференциран ДДС, необлагаем минимум от 760 лева и други. „Ние ще продължим да отстояваме социалната политика, която сме извоювали до момента, и ще се борим за още социални права, защото това, което се случва в момента, – инфлацията, високите цени, се отразява изключително лошо на хората“, добави Емилова.

Тя говори и за свършеното от нея по проблеми и въпроси, които й поставят гражданите на областта и кметовете при срещите си с нея.

Заедно с нея бе и областният и общински председател на БСП-Ловеч Минчо Казанджиев. който сподели че е доволен от съвместната работа с Вяра Емилова. Благодари й за всичко , което прави за област Ловешка. Също така увери,че тези отчети, които тя е направила днес ще станат обичайна практика. Според него това е нещо ново. Уточни ,че част от патентния данък (300лв) за таксиметровите шофьори ще бъде изплатена от държавата.

Относно казуса с таксите за траурните ритуали, който продължава повече от 4 години, Казанджиев каза,че доклада от проверките  все още не е минал в Общински съвет, но има доста допуснати законови грешки.

Емилова и Казанджиев информираха, че във връзка с предстоящия Великден ще раздадат над 300 козунака на хора в нужда и на потребители на социални услуги в Ловешка област, като част от инициативата „Солидарен Великден“ на БСП. В Троян вече е факт.

Автор:
Даниела Балабанова
Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button