11 май, Ден на Светите братя Кирил и Методий и Ден на библиотекаря

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ЧИТАЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА

11 май, честваме Ден на Светите братя Кирил и Методий и Ден на библиотекаря. По този повод библиотеката  при НЧ „Наука -1870“ Троян обяви Ден на отворените врати по повод на 130-годишнината от основаването на библиотеката.
Радостни сме да обявим първите гости, дошли да ни поздравят – зам.- кметът на Община Троян Розалина Русенова, Мария Златева и Тереза Георгиева от отдел „Култура“ в общината. Те поднесоха поздравителен адрес от името на кмета Донка Михайлова и символични подаръци. Освен това обявиха, че Община Троян по повод на 130-годишнината от основаването на библиотеката ще финансира изработването на нов рекламен надпис на входа. Г-жа Русенова направи първото дарение в обявената вчера от нас Дарителска кампания за събиране на средства за подвързване на вестници от отдел „Краезнание“. Сърдечно благодарим!

Поздрави по повод на професионалния ни празник – 11 май, Ден на библиотекаря и от Румяна Моканова, редактор на вестник „Троянски глас“.

Подготвителна група „Весели пчелички“ от НУ „Хр. Ботев“ – Троян, с преподаватели Елена Иванова и Даниела Тодорова, в библиотеката на 11 май, Ден на библиотекаря и Ден на отворените врати в читалищната библиотека. Поздравиха ни с рецитация на стихове, разгледаха отделите и енциклопедиите. Очакваме ги в бъдеще отново като читатели в Детския отдел.

Четиримата от -Вихра, Тотка, Минко и Ивайло попълниха книжната сбирка в „Къщичката на Ивайло“ с няколко интересни книги. Желанието ни е да има все повече четящи хора.

Специални поздравления и от председателя на НЧ „Наука-1870 г.“ – Троян – д-р Виолета Койновска. Благодарим!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button