15 абитуриенти бяха подпомогнати от Община Троян

15 абитуриенти, живеещи в семейства с един родител или в затруднено материално положение получиха подаръци от Община Троян. Помощта е еднократна финансова, съобщават от общинска администрация.
И през тази година Община Троян спази традицията за подпомагане на зрелостници в социално уязвимо положение. 15 абитуриенти живеещи в семейства с един родител или в затруднено материално положение, от троянските училища СУ „Васил Левски“, СУ „Климент Охридски“, НУПИ „Проф. Венко Колев“ и Професионалната гимназия по механоелектротехника получиха еднократна финансова помощ, съгласно решение на Общински съвет – Троян, област Ловеч. Учениците са избрани по предложения, дадени от техните училища, а всеки от тях  получи по 400 лв.
По традиция, кметът на Общината г-жа Донка Михайлова, председателят на Общинския съвет и зам.-кмет Розалина Русенова връчиха средствата.

Надяваме те да им помогнат да посрещнат това толкова щастливо събитие в живота им без притеснение. Да се успешен пътят им, да са смели мечтите им и да е хубав предстоящия празник за всички тях!“, сподели кметът Михайлова.

Снимка: Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button