7-та е успешното число за Чавдар Троян

7-та е числото, което носи успех на троянските футболисти през изминалите мачове от Група „Деца – подзона В. Търново – Сезон 2021/2022” на Българския футболен съюз
Момчетата на Троян опровергаха твърдението, че мач с мач не си прилича. Две изиграни срещи и то през 2 дни – като гости и домакини.  Те бяха  не само победители, но и господстваха на терена.

Днес, когато чествахме Деня на Българския спорт – 17.05., момчетата от ФК „Чавдар” Троян разгромиха отбора на „Академик” Свищов на градския стадион в града с 7:0.
След много силна колективна игра те не дадоха възможност на гостите от Свищов да преминат по-далеч от средата на терена.
Троянци преминаваха през защитата съвсем спокойно и разиграваха топката умело пред вратаря на гостите. Имаха много голови ситуации, но само 7 пъти разочароваха противниковия вратар.
Най-добре представил се на терена бе капитанът на отбора Веселин Борисов, благодарение на когото се получаваха головите атаки. Той бе навсякъде – и в защита и халф и нападател.
Бяха извършени две смени в отбора. На мястото на защитника Илиян Якуб влезе в игра Християн Попов, а Георги Заимов замени Давид Найденов.
Трябва да споменем, че в отбора има дългосрочно контузени основни състезатели – Дани Мусалиев и Мартин Маринов. И въпреки всичко възпитаниците на Владислав Трифонов и Митко Колев успяха тотално да надиграят съперника си.

Не липсваха и отрицателни емоции на терена, но до картони не се стигна. Играта не бе прекъсвана често заради фаули.В събота, 14.05, децата от Троян се завърнаха като победители от Севлиево с вкарани 7 гола в противниковата врата.
Също много добре изигран мач. Троянци поведоха с 1:0, последва изравняване от домакините и играта беше дотам за севлиевските футболисти. Пълна доминация на гостите.
Заслугата за добрите мачове е на целия отбор и най-вече на  Веселин Борисов, Георги Заимов, Ивайло Тончев, Самуил Стоянов, Емил Игнатов.
Според треньорския щаб обаче има един лек застой в развитието, но се надяват, че останалите два мача с ФК „Янтра“ гр. Полски Тръмбеш като гости и с ФК“ЕТЪР ВТ“  Велико Търново в Троян,  също ще бъдат успешни.

Председателят на Управителния съвет Димитър Колев е делегат на конгреса на Българския футболен съюз, който ще се проведе на 20.05.т.г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button