Ако ни боли кръстът – има решение

Много от нас познават мъчителната тъпа болка в областта на кръста, долната част на гръбначния стълб, ханша и краката. Понякога тя е придружена с усещания за мравучкане, бодежи и изтръпване. Лесно е да се каже, но никак не е лесно да се изтърпи. Тези болезнени усещания обикновено са свързани с опасни състояния, като дископатия и дискова херния, лумбаго, нервни прищипвания, ишиас, сколиоза и други.

Положението може да стане дори още по-лошо, ако ежедневието ни минава в скованост и липса на подвижност, каквато е характерна, например за работещите зад бюро по цял ден. В наше време, за съжаление, много малко са останали щастливците сред нас, които имат златната възможност да се движат равномерно и разнообразно по време на работния си ден.

Дори и да не седим зад бюро, а да извършваме активна физическа дейност като част от служебните си задължения, в повечето случаи също не сме застраховани от проблеми. Често в такива случаи пък се стига до другата крайност – прекомерно натоварване и износване на ставите в определени части на тялото от повторяемите движения, а също и травми и контузии.

За щастие, има и начини да се преборим веднъж завинаги с коварните болки в кръста . За да постигнем това, е необходимо редовно и внимателно да отпускаме натрупалото се напрежение в съединителната тъкан между гръбначните прешлени, а впоследствие – и в самите тях.

Когато нещо с прешленните ни възглавнички не е наред, ние изпитваме характерна болка, но това не е най-лошото. По-важното е, че тези неприятни усещания всъщност са само един симптом, който цели да ни предупреди, че е време да вземем мерки за здравето на гръбнака си.

Ако ние съумеем да превенираме навреме задълбочаването на състоянието си, бихме могли да предотвратим и евентуалните последици от него. Дори и при по-задълбочени заболявания можем да се възстановим напълно или почти напълно с упорство и постоянство в тренировките.

тренировка

Колкото по-рано успеем да засечем проблема си и започнем да действаме за разрешаването му, толкова по-голям шанс имаме да избегнем и нуждата от придружаваща медикаментозна терапия.

Изключително важно за лечението на гръбначните заболявания е гимнастиката за разтягане. Благодарение на нея можем да обърнем в своя полза битката с гръбначните болки.

Ежедневният стречинг вече е още по-лесен и удобен благодарение на помощта на домашната инверсна лежанка. Тази терапия ни дава възможност без риск и прекомерни усилия да завъртим тялото си под ъгъл така, че да се декомпресира гръбначният стълб. Ще се удивите от усещането, което ще изпитате – а именно, как всички прешленчета на гърба ни като че ли се отключват, завъртат лекичко и застават в определено положение.

Ще се почувствате по-естествено от всякога – до степен на дискомфорт от въпроса “защо” – защо досега не сте се усещали гърба си така свободен и лек? Всичко това се дължи на чудотворния терапевтичен процес, който наричаме екстензия.

екстензия

Със своя компактен дизайн обръщащите лежанки са удобни за съхранение у дома. Те не заемат излишно място, леки са и лесни за изваждане и подготовка за работа. Най-хубавото е, че няма нужда да харчим огромни суми от спестяванията си. Лежанките са на достъпни цени, а освен това са чудесна инвестиция, а могат и да се ползват от всички членове на семейството.

За да постигнем още по-добър и траен ефект от лечението ни, разтягащите тренировки могат да се комбинират с възстановителни масажи и хранителни добавки.

По начало лечението с инверсна лежанка е лека и неинвазивна терапия. Необходимо е все пак да уведомим лекуващия си лекар за намерението си да започнем с нея. При някои състояние е възможно да има противопоказания, за които съвет могат да ви дадат единствено квалифицирани експерти.

Посетете нашето малко кътче от уеба Lejanki.bg. Тук ще откриете всичко за начините да се борим с гръбначните проблеми.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button