БДЖ извършва целогодишно превоз на групи учащи

На прага сме на най-продължителната ваканция и активния сезон за пътуване

БДЖ напомня, че започва лятната ваканция., съобщават за Троян експрес

Време е на спокойствие бъдат затвърдени придобитите знания, упражнени уменията или просто приятно да протече времето, прекарано в неформална среда, необходимо за поглед от друг ъгъл и оценка на протеклото през учебната година време.
Националния ЖП. пътнически превозвач извършва целогодишно превоз на групи учащи с влак, ползващи се от 75 % намаление от редовните цени , по маршрут избран от Вас, като намалението се прилага и за възрастните придружителите на групата. Допустимо е част от маршрута да бъде изминат с друго превозно средство или самото пътуване да започне от друга точка на страната!

Напук на поскъпването на стоки и услуги, цените и условията за пътуване с влак не са поскъпнали или утежнени, а остават още по-приемливи, предвид поскъпването на другите видове транспорт !!!
Лесно е:
– При организиране на групово пътуване на учащи или деца от детски градини е необходимо да се представи писмо с подпис, печат и изходящ номер от учебното заведение, организация или детска градина. Писмото следва да съдържа следните данни: брой учащи до 26 навършени години /за детски градини, съответно брой деца до 7 навършени години/; име, фамилия и телефон на ръководителя на групата; брой на придружаващите групата лица; маршрут, дата и час на пътуване.
– Ръководителят на групата или друг представител на учебното заведение представя в ЖП. гара Троян писмото в срок от най-късно до 7 дни преди датата на пътуване и попълва заявка по образец. Служителите от Жп. гара Троян ще Ви съдействат за избор на подходящия за Вас влак към желаната дестинация, представяйки възможностите за пътуване от и до ЖП. гара Троян / възможна е и друга точка на тръгване и пристигане /, а Вие ще направите своя информиран избор.
– Най-късно 2 дни преди датата на пътуването се издава и заплаща групов билет и се представя поименен списък на пътуващите в групата. Групите пътуват с гарантирано запазено място за всички Бързи влакове / БВ / и Експреси / БВЗР / по маршрута и за двете посоки, а съдействие при заемане на местата оказва превозния персонал във влаковете !!!

Желаем Ви, смислено, ползотворно и неповторимо преживени дни на отмора, летни стажове или практически обучения

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button