„Билла“ ще отвори врати в Троян през март 2023 г.

„Билла“, компанията, която е трета по продажби след „Кауфланд“ и „Лидл“, планира да продължи своята експанзия и през 2022 и 2023 г., за което са предвидени 32 млн. лева инвестиции. През 2021 веригата влезе в по-малки градове като Панагюрище, Пирдоп, Стамболийски и Банско. Тази тенденция ще продължи. Веднага след Великден „Билла“  отвори магазин в Първомай, а след това ще бъдат разкрити нови обекти в Карлово, Троян, Смолян. „Целта за 2022 е откриване на поне 10 магазина и обновяване на пет. Това означава близо 300 нови работни места“, обобщи изпълнителният директор на „Билла България“ през м.април.

След като вече има съгласие  между ръководството на веригата и Община Троян, „Била“ ще финансира изграждането на инфраструктурата в централната част. Задачата е  да се  изгради  кръгово кръстовище, заедно с пътната инфраструктура между него и съществуващото кръгово кръстовище при Големия пазар.

Последната среща между управляващите „Билла“ и кмета на Община Троян и инж. Райковски – Началник отдел е била на 14.05. 2022 г.Те тогава са уверили ръководството на общината, че новото кръгово кръстовище (реконструкцията на транспортната схема в района на ресторант „Диана“) е възложено за изпълнение със срок до края на м. септември тази година. А очакванията за въвеждане в експлоатация на сградата на новия магазин е към 31 март 2023 г. Михайлова потвърди, че в края на миналата година „Била“ са закупили терена (Старата баня) от  троянската фирма „Олимпия“.

REWE Group е сред водещите компании в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа. Общият размер на външните й приходи за 2018 г. е 61 милиарда евро. Основаната през 1927 г. REWE Group осигурява работа на над 360 000 души и управлява 15 700 магазина в 22 европейски страни.

Чрез марката BILLA компанията е представена в България, Чехия, Русия, Словакия и Украйна.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button