Демонстративен мач за Купата „Александър Николов – Сашо“

Демонстративен мач в памет на Александър Николов – бат Сашо ще се проведе в неделя, 29-ти май. Нека припомним, че бат Сашо почина месец след като отпразнувахме 80-годишнината му на стадион „Чавдар“.

Мачът между ветераните на ФК“Чавдар“ Троян и на „Славия“  София   е с цел  да се почете една троянска футболна емблема.

Да почетем човека, за когото футболът бе  смисъл на живота му. Бат Сашо  е треньорът,  който е дал  първите  футболни уроци на   троянски деца, момчета и момичета. Той живееше с този спорт и даваше всичко за него. Затова  всички го наричаха Бат Сашо.

Срещата ще се състои на градския стадион „Чавдар“. Самото събитие   носи името Купа „Александър Николов – Сашо“

Инициатор на това паметно спортно събитие  е Николай Стойчев – Капитана – (бившия троянски футболист, който от години живее в Испания и спонсор на отбора на момичетата) .  Община Троян е съорганизатор. Помощник-треньорът на ПФК „Славия“ София и ученик на Александър Николов, Мартин Кушев,  ще доведе в родния си Троян за  мача, сборен отбор на столичния клуб „Славия“.

На терена ще излязат футболисти от различни поколения в Троян. Сред тях  ще са Светослав Маринов-Савата, Дидо Диков, Красимир Балабанов-Кобрата, Иван Петров-Юмата, Ивайло Ивановски-Малката Рибка (не е изключено да играе и баща му Георги Ивановски-Рибката), Ивелин Ангелов-Близнака, Марин Ичев, Бисер Иванов, Йонко Бънов, Васил Генковски, Пламен Дочев, Владислав Трифонов, Краси Михов и др.

Ще има две полувремена от 40 минути. Ще има постоянно смени  в отборите. Главен съдия ще  е Таско Тасков, сега мениджър в ПФК „Пирин“.

Треньор на троянския тим ще е Дарин Костов, много добър приятел и съратник във футбола на Николов.

Троянските футболисти ще играят с нови червени екипи, като преди мача ще излязат със специални сини фланелки, брандирани с лика на Сашо Николов. Славистите ще са си в традиционния си бял екип.

Преди започването на мача ще има кратка програма. След приключване на мача, ще  има награждаване. Вечерта ще завърши с почерпка.

Сутринта от 9:30 часа започва турнир за момичета.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button