Инструкции за игра на покер за начинаещи

Покерът е забавна игра на мисъл, стратегия и умения, но не е необходимо да сте професионалист или математически гений, за да играете добре и да печелите пари! В разделите по-долу ще намерите цялата информация, от която се нуждаете, за да се научите да играете покер. „Texas Hold’em“ покерът е една от най-простите игри за научаване, както и една от най-популярните и широко разпространени, така че е добро място за начало.

Коя ръка е по-добра от друга

Покер ръката е съставена от петте ви най-добри карти и може да има някоя от следните форми:

  • „Royal Flush“- той е съставен от десетка, вале, дама, поп и асо;
  • „Straight Flush“- пет поредни карти от една и съща боя;
  • „Four of a kind“- четири еднакви карти е ръка, в която всяка от четирите цвята съдържа една и съща карта;
  • „Full house“- чифт карти плюс три еднакви карти в една и съща ръка;
  • „Flush“- набор от пет карти в една и съща боя, които не са подредени по последователност;
  • „Straight“- съставен е от пет карти, подредени цифром, но не в една и съща боя;
  • „Three of a kind“- състои се от три еднакви карти и две произволни карти;
  • „Two pair“- в една ръка има две различни двойки или чифт от една и съща карта;
  • „One pair“- една двойка е двойка карти, които са еднакви;
  • „High card“- ръката, в която няма еднакви карти, се нарича „High card”.

Как са ефективни покер залозите

Играчите залагат на силата на ръцете си в рунда за залагане. Всеки играч трябва или да пасува, или да сложи същото количество чипове в банката (или, ако не може, всичките си останали чипове), за да приключи рундът на залагане.

Ако имате силна ръка, трябва да повишите залога, за да сложите повече чипове в банката. В резултат на това залагането е знак за сила, а по-слабите ръце е по-вероятно да пасуват. Но имайте предвид, че независимо от ръката ви, ако всички останали играчи пасуват, вие ще спечелите играта. Така че защо да не действате твърдо, да поставяте големи залози и да принудите останалите играчи да излязат от играта? Това е известно като блъфиране и е много ефективна тактика. Но какво се случва, ако блъфирате и някой ви повиши залога? Ако залагането е признак на сила, те трябва да са още по-силни, ако увеличат залога ви, нали? Но какво става, ако той също блъфира? Добре дошли в света на покера!

Различни видове покер игри

Въпросът „Как се играе покер?“ не е толкова прост, колкото изглежда на пръв поглед. Това е така, защото, въпреки че „Texas Hold’em“ е най-популярният вид покер, има много други, които могат да се играят, както в наземни казина, така и в онлайн покер залите, които са отворени 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. След като вече имате добри познания за „Texas Hold’em”, ви препоръчваме да ги разгледате.

Много други покер игри, като “Omaha”, “Seven Card Stud” и  “Hi-lo”, се основават на същите принципи и идеи като “Texas Hold’em”, така че след като сте запомнили класирането на ръцете и имате практика да следите залаганията в рундовете за залагане, те могат да бъдат забавен начин да разнообразите “покер диетата” си!

Съвет за нови играчи

Въпреки това, ако искате да подобрите играта си, препоръчваме Ви да научите основите на коефициентите, да разберете кои начални ръце да играете и да помислите за управление на покер банкрола.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button