Изпратихме зрелостниците от троянските училища

Изпратихме зрелостниците от СУ „Васил Левски“ , СУ „Св. Климент Охридски” , Професионална гимназия по електротехника „ Акад. Ангел Балевски” в Троян.  Те прекрачиха за последен път прага на училищата.
Тържественото изпращане започна с последен час на класа, в който ученици и учители си припомняха най- незабравимите моменти от изминалите години заедно. След това дванадесетокласниците бяха изведени от своя класните ръководители в дворовете на училищата, където с аплодисменти, всички присъстващи на тържеството ги посрещнаха.
Випуск 2022 беше приветстван от директорите – Ангел Балев, Иванка Цекова, Радка Бончевска и Илиян Илиев, които им пожелаха на добър час, успешна реализация, да следват и изпълняват мечтите си по своя нов житейски път.
„От днес пред вас стои голямата книга на живота, която всеки ще допише сам. На добър час и успех!“ – пожела зам.-кмет на община Троян Розалина Русенова пред абитуриентите на СУ”Васил Левски”.
Във всички училища представители на абитуриентите благодариха за грижите през годините. Ния Пауникова, Ренета Дочева, Сияна Цековска, Поли Димитрова.

Любимите класни пожелаха „На добър час” на своите възпитаници и със сълзи на очи казаха „довиждане”, вместо „сбогом”.
С пъстра програма, ученици от по-малките класове зарадваха своите завършващи съученици,преподавателите и всички тези, които продължават обучението си в гимназията.
Като финал на тържествата беше прощаването със знамето.
В СУ”Васил Левски” абитуриентите, които, поемат своя живот, са 68 , разпределени в три паралелки
12.а клас – профил „Чужди езици“ с класен ръководител Диляна Табакова
12.б клас- профил „Софтуерни и хардуерни науки“ с класен ръководител Магдалена Димова
12.в клас- професионална паралелка „Организация на хотелиерството“ с класен ръководител Ирина Калинова;

В СУ”СВ.Климент Охридски” завършват две паралелки. Първата е профил „Математически“ с интензивно изучаване на английски език, а втората е с профил „Предприемачески“ с разширено изучаване на английски език.
В ПГМЕТ „Акад.Ангел Балевски” абитуриентите са разпределени в 2 паралелки.
20 зрелостници, разпределени в две специалности – „Приложна графика” и „Керамика” са в Националното училище за Приложни изкуства „Проф. Венко Колев” .

От СУ „Васил Левски” село Черни Осъм шест младежи завършват със специалност „Планински водачи”.
В някои от училища бяха наградени отличниците и изявените ученици. Йордан Стойчев е от СУ „Васил Левски” Троян и е заел първо място на организирания от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“  – Петнадесети Математически турнир за ученици от 11. и 12. клас. Оценката му е отличен (6,00) и се признава като резултат от конкурсен изпит за кандидатстване в бакалавърските образователни програми Софтуерно инженерство, Информатика, Компютърни науки и др.
В Механото наградени бяха Христина Грънчарова, Памела Мачковска и Поли Димитрова.
Баловете са на 21.05. –ПГМЕТ Троян, 23-ти – Климента, 24-ти „СУ”Васил Левски” и 27 – петък – НУПИ. На 24-ти май в село Черни Осъм ще изпратят 6-мата абитуриенти, които завършват със специалност „Планински водач“.
На добър час!
Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button