Mлад историк от Троян е награден с почетни отличия

Mлад историк от Троян – Христо Костов  бе награден на 27 април във Военен клуб – Ловеч, се  две юбилейни отличия.

По случай 25 години от създаването на НАС (Национална асоциация сигурност), Костов беше отличен с почетна значка по случай годишнината, за неговата краеведска и родолюбива дейност, която развива в Троян. Отличието му беше връчено от Областния координатор на организацията Милен Тотев.

Бившият ученик на Националното училище по приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян Христо Костов бе награден и по повод  60 години от създаването на Ракетни войски на СВ от Българката армия. Мотивите за наградата бяха сходни с първата награда, а именно за участието на Христо  в живота на Военния клуб в Ловеч. Значката беше връчена от директора на Военен клуб – Ловеч, майор Николай Василев.Mлад историк от Троян е награден с почетни отличия

Христо Костов си е родолюбец. Носи българското в себе си. Сякаш е надраснал своите набори. Много рядко ще го видите облечен тинейджърдски. Винаги е спортно-елегантен. С костюм, вратовръзка и разбира се чадър. Той е правнук на поручик Христо Костов.

Зодия Дева (роден на 28 Август 2000 г) в гр. Троян. Завършва първото училище в Троян –  ОУ „Иван Хаджийски“. Още тогава се изявява като лидер. Бил е един мандат (2013-2014 г.) председател на Ученическия съвет. Заради любознателността си и българското, което носи в себе си има доста отличия. Получава редица награди за заслугите си към училищната институция. През 2014 г. е удостоен с най – високото ученическо отличие за Община Троян награда „Бризби“. От 2014 г. е вече ученик  в НУПИ „Проф. Венко Колев“- Троян. Членува в Общински комитет „Васил Левски“ – гр. Троян, в Общинска организация на СЪЮЗА НА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНИТЕ В БЪЛГАРИЯ – Троян (СВВБ). Той е най -младият родолюбец награден с плакет СВВБ Активист от БСП – Троян и от Областния съвет на БАС – Ловеч. Приносът му в Обществения живот е голям. Иноватор и роден лидер. Сега е в Студентския съвет на ВУ Велико Търново.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button