Нагледно представяне на проекта „Успяваме заедно“

Започва планираното изграждане на газово стопанство, което ще обслужва ДГ „Синчец“ и яслата

Нагледно представяне на проекта „Успяваме заедно“- „Иновативна детска градина“- STEM иновации и практики в ДГ „Синчец“ Троян – учебна 2021/ 2022 г.,  бе направено от  учителките Весела Добрева и Силвия Ночева-Маринова в група „Мечо Пух“.
Гости на събитието бяха кметът на Община Троян Донка Михайлова, Вяра Дочева от отдел „Образование“, директори и учители от детските градини – „МИР“, „8-ми март“ и „Буковец“ и от ОУ „Иван Хаджийски“.
Всички с интерес изслушаха презентацията на Весела Добрева и Силвия Ночева-Маринова. Последваха практическите занимания, в които учители и деца активно взеха участие.

„Беше вълнуващо да видя как любопитството на децата към света и прилагането на модерни технологии в учебния процес водят до овладяването с удоволствие на нови знания“, сподели Михайлова.

Посещението й  в детската градина бе повод да бъдат обсъдени с директорите на детски заведения темата с растящите разходи за издръжка и най-вече очакваните разходи за електричество и отопление в предстоящия отоплителен сезон 2022/2023 г., за които за съжаление никой в държавата не говори.

Въпреки неяснотата за цените на газа в дългосрочен план, Кметът каза, че  започва планираното и проектирано изграждане на газово стопанство, което ще обслужва детска градина „Синчец“ и детската ясла в града. То, заедно със запазване на сегашната система на отопление, ще даде възможност в дългосрочен план  Община Троян да търси по-добра и икономична алтернатива за отопление на двете сгради.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button