НЧ „Наука-1870 г.” – Троян празнува

НЧ „Наука-1870 г.” – Троян  на 20 май 2022 г.с тържество отбеляза няколко празника: Деня на самодейността (който се отбелязва на 1 март, но поради епидемичните ограничения не беше възможно), 6 май – Празник на читалището, 9 май – рожден ден на клуба за хора „Ха, за здраве”, който навърши 17 години, и предстоящия празник на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.
Тържеството споделиха, освен клуб за хора „Ха, за здраве” с ръководители Галина Цветкашка и Илиян Данаилов, ръководителят на Студия „Гласове” Мариета Жекова, Маргрет Креклешка – ръководител на Школата по изобразително изкуство, част от хористите на Дамски камерен хор и ръководителят им Надежда Бурева, ФА „Траяна” с ръководител Радослав Бачевски и хореограф Мирослав Димитров, част от любителския театрален състав при читалището с режисьор Теодор Лука, представители на театралната трупа при читалището в с. Орешак с режисьор Васил Василев, читалищното настоятелство и членовете на проверителната комисия. Специални гости бяха: Пламена Сиракова – собственик на фирма „Викис Хидравликс”, Петър Петров – собственик на фирма „Проектстрой – Габрово”, сем. Евгения и Йордан Николови – всички дарители и приятели на читалището. По уважителни причини не присъстваха Калина Радевска – собственик на фирма „Калинел”, която оказва безрезервна подкрепа на читалището, продължавайки традицията, наследена от съпруга си – Марин Радевски, и Донка Михайлова – кмет на Община Троян, която беше изпратила Поздравителен адрес.

Екипът на НЧ „Наука-1870 г.” –Троян изказва специални благодарности на собственика на ресторант „България” Валентин Бечев за неговата благодетелност и симпатии към читалището, проявени и тази вечер, и на Иванка Спасова за професионализма и добронамереността й, благодарение на които тази вечер стана възможна!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button