Огнеборците от СУ „Васил Левски” Троян ще представят област Ловеч

Огнеборците на СУ „Васил Левски” гр. Троян спечелиха областното състезание на МПО „Млад огнеборец“  след изключително напрегната надпревара.

На 23.05.2015 г. на стадиона /до бившия плувен басейн/ в гр.Ловеч се проведе областно състезание на младежките противопожарни отряди „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ”.
В състезанието се включиха пет отбора – от Ловеч, Троян, Тетевен, Ябланица и Луковит. Децата мериха сили в две дисциплини: “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.

С резултат от 931,93 точки в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” първо място извоюваха младежите от СУ „Васил Левски“, гр. Троян. С постигнати 918.80 точки на второ място се класира отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, гр. Ловеч. Трето място в тази дисциплина зае отрядът на СУ „Георги Бенковски“, гр. Тетевен.Огнеборците от СУ „Васил Левски” Троян ще представят област Ловеч

До победата в дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия” стигнаха отново учениците от СУ „Васил Левски“ Троян, с 96.74 точки. Второто място завоюваха учениците от СУ „Георги Бенковски“ – Тетевен, а трети останаха малчуганите от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, гр. Ловеч.

В комплексното класиране купата спечели отрядът на СУ „Васил Левски“, гр Троян. Младите огнеборци от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, гр. Ловеч заслужено взеха сребърните медали. Трето място зае отрядът от СУ „Георги Бенковски“, гр Тетевен., четвърти са възпитаниците на СУ „Васил Левски“ – гр.Ябланица и пети останаха децата от СУ „Алеко Константинов „ гр.Луковит.

Победителите от областната надпревара ще представят област Ловеч на Републиканското състезание, което ще се проведе в началото на месец юни в курортен комплекс “Албена”.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

*** По инициатива на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР съвместно с Министерство на образованието и науката през 1999 г. е утвърден статутът на младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите и аналог на младежките противопожарни формирования в развитите европейски страни. Огнеборците от СУ „Васил Левски” Троян ще представят област Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button