Предизвикателствата в работата на медиите

Предизвикателствата в работата на медиите, медийната среда, и бъдещи съвместни проекти обсъдиха журналисти от Ловеч и Троян с пресаташетата на Бюрото на Европейския парламент в Българя Биляна Църноречка и Калина Върбанова. Това стана на неформална работна среща в регионалния пресклуб на БТА в Ловеч.

Представител на „Троян експрес“ бе Ивайло Тодоров. Той и колегите от ловешките медии обсъдиха как да се възобновят срещите на живо след две години пандемия и да се набележат конкретни идеи за сътрудничество. Представителите на медиите изразиха готовност за по-активно отразяване на информацията от Бюрото на Европейския парламент. Дадоха препоръки как тя да е по-достъпна до гражданите в региона.
На срещата бяха обсъдени предложения за обучения и събития по различни теми с младите хора от областта, с домакинството на БТА в Ловеч. Идеята е да се използват знанията и опита на местните журналисти и на представителите на Бюрото на Европейския парламент в София, за да се помогне на младежите за по-добрата им информираност, медийна критичност и знания за работата на европейските институции.
Поставен бе фокус и върху комуникацията на институциите с медиите, фалшивите новини, активността на гражданите по обществени проблеми и резултата от работата на журналистите.
Срещите на пресаташетата на Бюрото на Европейския парламент в Българя Биляна Църноречка и Калина Върбанова с медии продължават в Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Шумен.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button