Представиха стихосбирка с неиздадените стихове на поета Ивайло Иванов

Представиха стихосбирка с неиздадените стихове на поета Ивайло Иванов  на 11 май, в деня на Светите братя Кирил и Методий. Организаторите бяха Община Троян и Марин Георгиев- издател на вестник „Литературен форум“.

Представиха стихосбирка с неиздадените стихове на поета Ивайло Иванов
Присъстващите на представянето

„Дихания за живот“ е издадена още през 2021 г. , но поради епидемиологичните ограничения тя не можа да бъде представена пред троянската общественост. Затова и срещата в Информационно – културния център на град Троян събра много приятели, почитатели и колеги на поета. Всеки от гостите на поетичната вечер получи подарък – стихосбирката „Дихания за живот“ , а за майката на поета- г-жа Мария Йонкова, редакторът бе подготвил специален жест – възстановените съхранени файлове от стиховете и кореспонденцията на Ивайло от повредения му компютър.

Представиха стихосбирка с неиздадените стихове на поета Ивайло Иванов
Венцислав Йорданов и Христина Петрова

Вълнуващите стихове на Ивайло бяха представени от Христина Петрова и Венцислав Йорданов, а г-н Георгиев сподели личните си впечатления от срещите си с поета, напуснал ни без време.
Книгата „Дихания за живот“ ще получат като дарение библиотеките и читалищата при община Троян, както и други културни институции.

Представиха стихосбирка с неиздадените стихове на поета Ивайло Иванов
Мария Златева

Ивайло Иванов е роден през 1972 г. в гр. Троян. Завършил е специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Работил е като редактор във в. „Литературен форум“ (1997-1998) и като вътрешен рецензент в издателство „ПАН ВТ“. Автор е на книгите: „Хензел и Гретел“ (поема, 1995), „Искри от воденичните ми камъни“ (сатира, 1997), „Очи на дете“ (ранни стихове, 2005), „Филологически поеми“ (2006), „Пастирът на мухи“ (2008), „Песен за Бащите на Прехода“ (2010), „Брачни песни“ (2013) и „Нов сън за щастие“ (2015). Публикува поезия, сатира и литературна критика в периодичния печат. Умира на 30 май 2016 г. в родния си град.

Свързани статии

Back to top button