Превозвачи от Ловешка област блокираха пътен възел Абланица

Превозвачи от Ловешка област блокираха главния път София – Варна при пътен възел „Абланица“ и с жива верига спряха движението за няколко минути. До мястото пристигнаха с автошествие с тежкотоварни камиони и леки автомобили, се съобщава от Даниела Балабанова БТА Ловеч.

Исканията на протестиращите са за намаляване акциза на горивата с 50 процента, както и отлагане на планираното разширяване на тол системата.

„Протестите трябва да продължат дотогава, докогато, макар и малко, управляващите и хората, вземащи решения, не обърнат внимание на тези, които са потърпевши от ситуацията. Лесно е да вземаш решения и да променяш правила, но трябва да се съобразяваш с хората, които трябва да ги изпълняват и спазват. Много неща бяха обещани, но нищо не е изпълнено“, заяви Цветослав Колев, управител на транспортна фирма, и добави, че в бранша вече има фалити и те ще продължават, ако не промени нещо, цитиран от Троян експрес

По думите на друг превозвач – Петър Драгнев, заради вече подписани договори фирмите работят дори на загуба. Той каза още, че все още успяват да плащат заплати на шофьорите, защото иначе ще напуснат.

Автошествието тръгна от индустриалната зона на Ловеч, съобщава БТА Ловеч. Премина по централните улици и булеварди на града, където предизвика задръствания и колони от автомобили.

На два пъти за няколко минути беше блокирано движението по първокласния път София – Варна, в района на п. в. „Абланица“.

В протеста се включиха повечето от транспортните фирми от региона. По информация на протестиращите само в Ловеч има около 30 превозвачи.

В протеста не участваха фирмите за превоз на пътници, които изпълняват по график курсовете си от обществения транспорт.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button