Троян почете Деня на храбростта

Защото носим в сърцата си Крумовата самоотверженост и всеотдайността на Самуил

Троян почете Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май. Троян почете Деня на храбростта

Тържествата по случай Гергьовден – деня на Храбростта започнаха с отслужена празнична литургия от отец Марин в църквата „Св.Петка“. Бяха дошли много миряни за да се помолят за здраве и берекет. „Пожелаваме Св.Георги да ги закриля. Да закриля Вас и нас и всички вас, и вашите семейства.“, каза  отец Войден Божков в словото си.

След литургията маршова музика и изпълнения на Представителния общински младежки оркестър с мажоретки  огласиха централната част на балканския град.  Представители на институции, организации и сдружения, депутати, жители и гости на Троян положиха цветя и венци пред Мемориала на загиналите за свободата на България (изграденият през 1938 г. с доброволните дарения на троянци паметник на загиналите във войните) и паметника на ген. Вазов . Участие взеха и военни от Военно-географска служба – Троян (ВФ 24 430 – поделение).

Троян почете Деня на храбростта
Георги и Венелин Стайковски – 100 години от създаването на училището за Жепейци

Празнично слово произнесе началникът на поделението –  полк. Църовски, който каза –  „И ако днес по нашите площади звучат празнични химни, то някъде отеква екотът на оръжия. И нека това недвусмислено ни припомни, че мъдър е онзи, който се учи не само от своите, но и от грешките на другите“.

Троян почете Деня на храбростта
Учениците от ОУ ‘Иван Хаджийски“

Преслава Иванова в словото си сподели, че по повод празника   отпуснати еднократна награда трима  ветерани.Троян почете Деня на храбростта

Кметът Донка Михайлова написа: „Изграденият през 1938 г. с доброволните дарения на троянци паметник на загиналите във войните отново ни събра в поклон пред героите на Гергьовден. Троянци помнят!“Троян почете Деня на храбростта


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button