Вълшебна вечер за ценителите на изкуството в Троян

Вълшебна вечер! Така може да наречен музикалното събитие на  завладяващия дует, световноизвестният виртуоз – цигуларят Веско Ешкенази и бравурната акордeонистка Вероника Тодорова, заедно с Плевенска филхармония и под диригентството на Георги Милтиядов, които представиха концерт под мотото „В света на музиката“.

Началото на музикалното пътешествие започна точно 19:00 часа в препълнения салон на НЧ“Наука -1870″ Троян.

В програмата  бяха включени  произведения от Астор Пиацола, Енио Мориконе, Джон Уилямс, Петко Стайнов, Michael Jackson, Queen, Моцарт, Вивалди.

Публиката слушаше със затаен дъх всяко едно произведение и избухваше с аплаузи, които не стихваха дълго.

Програмата завърши с   популярния „Чардаш“ на Монти, който  взриви от аплодисменти салона пълен с ценители на музиката. Троянци и гости дълго време аплодираха  музикантите. Вихра Петрова – библиотекар в читалището поздрави и  благодари на  гостите за прекрасното начало на празника на светите братя  Кирил и Методий –  24 май.

За дамата – Вероника Тодорова имаше букет, а за Ешкенази и диригента, който е възпитаник от Бургаското музикално училище, Жоро Милтидиядов – специални подаръци, типични за троянския край.

За Васко Пантелеев Ешкенази това е първо посещение в Троян. Той бе трогнат от емоционалните  балканджии и написа в своята страница –

Троян! За мен беше за първи път и със сигурност няма да е последен!“

За младия композитор и диригент Георги Милтиядов не е първо докосване до душата на троянци. И все пак бе развълнуван.

За Вероника – тя беше на върха на удоволствието. Беше горда и  щастлива, че успя да осъществи поредния си музикален проект. След концерта беше заобиколена от близки, познати и непознати.

Защото това бе вълшебна вечер за ценителите на изкуството в Троян, благодарение на Община Троян.

Концертът под мотото „В света на музиката“ бе изпълнен за пръв път на 19-ти май, рождения ден на Вероника в Плевен, родният град на виртуозната акордеонистка.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button