Берачи на липа секат и съсипват дървета заради цветовете в Троян

Берачи на липа са задържани в в Районното управление на МВР Троян, че секат големи клони от дърветата в махала „Райковска“, до път за обществено ползване на 29 юни около 12.00ч., след подаден сигнал., се посочва в информационния бюлетин на ОД МВР Ловеч.

Полицейски автопатрул на място е установил две жени – 20-годишна от Ловеч и 58-годишна от гр.Казанлък, както и петима мъже – трима от град Мъглиж на възраст 20, 28 и 36 години , 31-годишен от с.Горно Трапе и 61-годишен от с.Тъжа.
Лицата не са представили разрешение от община Троян за осъществяване на такава дейност, а същевременно с действията си са предизвикали шум и са затруднявали движението на автомобили по пътното платно. Установено е, че част от лицата са секли клони на липи и в нощта на 27 срещу 28 юни, в района на кръгово кръстовище на ул.“Васил Левски“, в централната част на град Троян. Тогава въпреки полицейската намеса групата е отказала да преустанови брането на липов цвят, а също и да почистят вече отрязаните клони. На лицата са сътавени актове за административно нарушение и е образувано досъдебно производство по чл. 325 ал.1 от НК.
Задържани за срок до 24 часа в РУ Троян са тримата жители на Мъглиж и 31-годишният мъж от село Горно Трапе.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button