Дрийм Тийм Троян е шампион в регион Център на ББЛ Б

Миньор 2015 Б спечели титлата в регион Запад на ББЛ Б група

Дрийм Тийм Троян е шампион в регион Център на ББЛ Б група през този сезон. Тимът завърши на първото място, след като на финала във Велико Търново надви Чардафон Б със 72:52, съобщават в bgbasket.bg.Дрийм Тийм Троян е шампион в регион Център на ББЛ Б

Отборът от Троян поведе с 22:15 след десет минути игра. На два пъти разликата падаше само до точка през втория период, но до обрат не се стигна и на почивката символичните домакини се оттеглиха при 39:29 в своя полза. Ключова се оказа третата четвърт, която започна равностойно, но след това Дрийм Тийм Троян натрупа солиден аванс и преди последната част се откъсна с 59:36. До края разликата продължи да бъде около 20 точки и тимът спечели убедително.

Радослав Кочев бе над всички за победителите с 25 точки и 11 борби. Георги Бойнов реализира 16 точки, с 15 и 10 борби е Цветослав Острев. За отбора от Габрово Андреан Деков реализира 17 точки, 10 има Николай Георгиев.

Бронзовите медали през този сезон бяха спечелени от Локомотив Горна Оряховица, който надви местния Ударникъ с 61:57.

Миньор 2015 Б спечели титлата в регион Запад на ББЛ Б група. В оспорван и драматичен финал в зала „Триадица“ в София тимът победи Титан Пропъртис с 65:63.

Отборът от Перник поведе с 23:15 след 10 минути игра, а на почивката разликата от 8 точки се запази. Столичният тим обаче не се отказа и след паузата на няколко пъти се доближаваше само на 2, а последната четвърт започна при 50:47 в полза на Миньор 2015 Б. Титан Пропъртис продължи да опитва да стигне до обрат в оставащото време, но до такъв така и не се стигна.

Камен Каменов бе над всички за победителите със 17 точки и 7 борби. Мартин Димитров вкара 13 точки с 9 борби, а 11 точки има Милен Дудев. З

Източник
bgbasket.bg

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button