Мажоретките на СУ „Св. Климент Охридски“ Троян с плакет от Свищов

Мажоретките на Средно училище „Свети Климент Охридски“ Троян участваха  в  Петия национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави, който се проведе в Свищов на 4 юни. Той бе организиран от община Свищов и СУ „Димитър Благоев”. Над 200 участници  от   Свищов, Радомир, Левски, Оряхово, Летница, Горна Оряховица и Ветово бяха включени в  тържествено дефиле, което започна от площад „Свобода”, премина през главната улица на града, централния площад „Алеко“, Градската градина и завърши пред сцената на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. По достоен начин  уменията си показаха  1 духов, 4 фанфарни и 4 мажоретни състава.

С артистичност, елегантност и стил красивите момичета  от Троян, възпитанички на Румяна Дудева грабнаха сърцата на всички и   бяха наградени с плакет и грамота.

Националният преглед бе тържествено открит от председателя на организационния комитет и кмет на община Свищов д-р Генчо Генчев, който даде старт и на концертната програма. В своето приветствено слово той изрази благодарности към директора на СУ „Димитър Благоев” Цветанка Кирова, за самоотвержеността и упорития труд, положени при реализирането на това национално събитие, което е част от културния календар на община Свищов, и този на Министерството на културата.

Източник
по материали на Община Свищов

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button