Марина Стоева от Врабево спечели първото място в състезание по риболов

Марина Стоева, на 9 години от Врабево, бе единственото момиче, което се състезаваше с момчета на нейната възраст в състезанието по риболов на язовир „Сланинкови поляни“(язовир ДАП) в Троян. Тя спечели  първото място с улов на 40 рибки.  Ето какво ни разказаха от БЧК Ловеч за това събитие.Марина Стоева от Врабево спечели първото място в състезание по риболов

За втора поредна година в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП) се проведе състезание по спортен риболов „Първи стъпки в рибарството“, организирано от Областния съвет на БЧК-Ловеч, БМЧК-Ловеч и БМЧК-Троян.
Записаните предварително участници бяха 19, разпределени в три възрастови групи, както следва: в I група от 6 г. до 9 г. – 1; II група от 10г. до 13 г. – 7 и III група от 14г. до 16 г. – 11. На състезанието на 25.06.2022 г. в 9 ч. се явиха 18 участници. Всеки избра място за риболов около красивия язовир. Младите риболовци показаха умения в ловене на дребни рибки – уклей. За съжаление никой не успя да улови шаран или друга по едра риба. Организаторите преброиха улова на всеки и класираха участниците в трите възрастови групи. На призовите места се отличиха:
В I възрастова група:
на първо място Марина Минкова Стоева на 9 г. с улов 40 уклея.

Във II възрастова група:
на първо място Христо Димитров Ковачев на 13 г. с улов 77 уклея.
на второ място Ваньо Веселинов Стоянов на 13 г.
на трето място Мирослав Николаев Нанков на 13 г.

В III възрастова група:
на първо място Габриел Пламенов Георгиев на 15 г. с улов 80 уклея.
на второ място Даниел Веселинов Стоянов на 15 г.
на трето място Михаел Андрей Илиев на 14 г.

Отличилите се риболовци получиха от БЧК-Ловеч грамоти, „Клетва на рибаря“ и награди – рибарски принадлежности и сувенири. На всички участници бяха раздадени пакет информационни материали от БЧК.
След състезанието доброволци от БМЧК-Ловеч направиха демонстрация как се спасява човек във водоем с топка и въже, какви опасности крият различните водоеми и как да се предпазваме от тях. Доброволците напомниха какви последствия могат да се получат при забранени скокове в различните водоеми и необходимостта от стриктно спазване на указанията давани от водните спасители. Младежите от БМЧК-Ловеч демонстрираха на манекен как се оказва първа долекарска помощ при различни инциденти. Някои от участниците в състезанието приложиха новите знания и опитаха изкуствено дишане и сърдечен масаж на манекена.
Организаторите на риболовното състезание изказват сърдечна благодарност на г-н Минко Кючуков, любезния домакин, стопанисващ язовира в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП).

Галерия от снимки може да видите тук

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button