Неправоспособен шофьор от с.Орешак самокатастрофира

Мъжът е отказал да бъде тестван с техническо средство за алкохол, както и да даде кръв за химически анали

Неправоспособен шофор от троянското село Орешак самокатастрофира на 10 юни около 21.00 часа в село Дълбок дол.

21-годишен, без документи за управление на лек автомобил   от с.Орешак при управление на превозното средство е загубил контрол над превозното средство и се е ударил в крайпътно дърво. При инцидента е пострадал водачът, който е откаран за преглед във Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП)Троян, след което е освободен за домашно лечение. Мъжът е отказал да бъде тестван с техническо средство за алкохол, както и да даде кръв за химически анализ. Работата по случая продължава, в Районното управление на МВР Троян е образувано досъдебно производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 12 юни около 20.00ч. в землището на с.Български извор, 30-годишен от Габрово при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в предна лява врата на паркиран извън пътното платно лек автомобил, след което е продължил движението си напред и е ударил 56-годишна пешеходка, която също е била извън платното за движение. Пострадалата жена е откарана за преглед в ФСМП-Тетевен, след което е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на Закона за двеижение по пътищата (ЗДВП).

На 12 юни около 21.00 ч. на ПП I-3 км.147 в посока гр. София, 21-годишен от Русе при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътна канавка. При сблъсъка е пострадал водачът, който е откаран за преглед във ФСМП-Луковит, след което е освободен за домашно лечение. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button