Пийнал шофьор е предизвикал пътен инцидент край село Дебнево, жена е шофирала с 2.75 промила

Край село Бели Осъм е намерен труп, но без следи от насилие

Пийнал 53-годишен шофьор от Габрово  на 04 юни около 16.15 ч. в с. Дебнево, при управление на товарен автомобил е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в насрещната пътна лента, където е последвал удар с движещия се там лек автомобил. При инцидента леко са пострадали водачите и двама пътници от товарния автомобил, които са прегледани и освободени. Водачите са тествани за алкохол с техническо средство, като пробата на водача от Габрово е отчела 1.25 промила в издишания въздух.

Съставени са му три акта за установени нарушения по Закона за движение на пътищата (ЗДВП) и е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян.

През почивните дни са започнати 3 бързи производства  – 3 в РУ Троян  срещу водачи, които са установени да управляват превозни средства след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. Задържани за срок до 24 часа са двама мъже от Троян, на 54 и 53 години, установени съответно с 1.36 и 1.25 промила и 39-годишна от Троян, с 2.71 промила показания на техническото устройство. В РУ Ловеч бързото производство е срещу 66-годишен мъж, установен да шофира с 2.19 промила алкохол в издишания въздух.

На 05 юни около 14.30 ч. в Районното управление на  Троян е получен сигнал за труп в река Бели Осъм в едноименното село.  с.Бели Осъм. На място е изпратен полицейски екип, извършен е оглед и е установено, че тялото е на 63-годишен местен жител. Следи от насилие не са открити. По случая е образувано досъдебно производство.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button