Празникът „Здравей, ваканция без дрога!“ събра над 200 деца

Празникът „Здравей, ваканция без дрога!“  се проведе на 23.06.2022 г. на пл. „Възраждане“ – гр.Троян. Той бе организиран от Община Троян и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.  Спортният празник   бе посветен на Международния олимпийски ден – 23 юни и Международния ден за борба с наркотиците – 26 юни.
С демонстрации и спортни състезания се включиха над 200 деца и младежи от следните спортни клубове: клуб по биатлон и ски бягане „Амбарица“, клуб по биатлон „Аякс“, спортен клуб по карате „Атнес“, спортен клуб по ориентиране СКО „Хемус“, клуб „Троян волей“, колоездачен клуб „Хемус 1896“ и клуб по планинско колоездене.

Празникът „Здравей, ваканция без дрога!“ събра над 200 деца
Валентина, Ивайла и Мирослава

На снимката е "Най - големият" състезател на днешното бягане - Радко от "Атнес"
След спортните състезания и демонстрации бяха наградени и победителите от конкурса „Наркотиците – един пропилян живот“, в който участваха 38 ученици от троянските училища: СУ „Васил Левски“ – Троян, СУ „Св. Климент Охридски“, ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“ и ОУ „Иван Хаджийски“. Категориите в конкурса бяха: „Презентация“, „Колаж и плакат“, „Рисунка“ и „Художествено слово“.
Идеята на инициативата е да покаже на младите хора, че пред тях има различни възможности за развитие, свързани със спорт и с изкуство, които дават нов поглед и алтернатива в живота.Празникът „Здравей, ваканция без дрога!“ събра над 200 деца

Международният ден на олимпийските игри се отбелязва на 23 юни всяка година, за да отпразнуваме спорта и здравето. Поводът е да отбележим деня, в който Международният олимпийски комитет е основан през 1894 г. Денят цели да се популяризира спорта и разпространява посланието за превръщането на спорта в неразделна част от живота.

Денят се отбелязва, за да насърчи повече хора да участват в Олимпийските игри и да разпространи информираността за събитието и да популяризира олимпийското движение. Въз основа на трите стълба – „премести“, „научи“ и „открий“ – Националните олимпийски комитети разгръщат спортни, културни и образователни дейности, за да насърчат участието, независимо от възрастта, пола, социалния произход или спортните способности.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=novinottroyan&set=a.5230635820356353

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=novinottroyan&set=a.5232407900179145

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button