Ротари клуб – Троян връчи годишните си награди за средно образование

Ротари клуб – Троян връчи своите традиционни награди за средно образование за 2022 година – грамота и парична премия на официална церемония на 31 май.
Наградата се връчва на абитуриенти за изявени дарби и постижения в различните области на науката, изкуството и спорта по предложение на училищните педагогически съвети на петте средни училища в община Троян.
Адвокат Христо Варчев, президент на клуба за 2021/2022 г., представи номинираните ученици и техните постижения и връчи наградите.

Отличени тази година са: (подредени по азбучен ред):

Ротари клуб - Троян връчи годишните си награди за средно образование
Никола Коларов

Иван Терзиев(отсъстваше на церемонията) и Никола Коларов (в екип) – СУ „Васил Левски“
Носители са на призови класирания на олимпиади и състезания по Информационни технологии и Информатика. През 2022 г. се класират на 8-мо място при голяма конкуренция на Национална олимпиада по информационни технологии в раздел „Големи обеми от данни“.

Мария Георгиева – НУПИ „Проф. Венко Колев“Ротари клуб - Троян връчи годишните си награди за средно образование

Мария Георгиева – НУПИ „Проф. Венко Колев“.

Завършва образованието си с отличен успех. Носителка е на множество награди и стипендии, както и призови класирания от различни национални конкурси.Тя е автор на илюстрациите и кориците на два издадени литературни сборника .

Мартин Георгиев – ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“ (не е присъствал на церемонията)
Успехът му през годините и при завършването е отличен. Активно участва във всички дейности в училището. През годините се е състезавал в различни олимпиади. През изминалата и настоящата учебан година достига до Национален кръг на състезанието по професии „Най-добър техник в машиностроенето“.

Ротари клуб - Троян връчи годишните си награди за средно образование
Митко Миков – СУ „Васил Левски“ – Черни Осъм

За показани високи успехи в учебния процес и професионалната подготовка. За активно участие в организираните прояви на училището, свързани с неговото популяризиране, както и с дейности за утвърждаване и издигане на престижа му.

Ротари клуб - Троян връчи годишните си награди за средно образование
Стилян Стойков – СУ „Св. Климент Охридски“

Той е носител на много награди от различни състезания. Притежава отличия и три дипломи от Националното ученическо състезание по наука и технологии, удостоверяващи две втори и едно трето място в различни категории. 2021година е награден от Община Троян с грамота за високи постижения и призови класирания. Получил е удостоверение за професионално обучение със специалност „Програмист“ и „Европейска квалификация за работа като разработчик на софтуер“ от Software University.

Церемонията завърши с пожелание за бъдещи успехи и обща снимка за спомен.

Ротари клуб - Троян връчи годишните си награди за средно образование

Две от децата – Иван Терзиев и Мартин Георгиев –  по уважителни причини не присъстваха на церемонията и  затова ги няма в снимковия материал

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button