Станимир Беломъжев кандидатства за военна служба

Станимир Беломъжев – двукратният световен шампион по ски-ориентиране, който е  роден и живее в Троян кандидатства за военна служба, съобщават от Военно окръжие II степен-Ловеч

Във Военно окръжие II степен-Ловеч документи за кандидатстване за военна служба по заповед на командира на Командване за логистична поддръжка № РД-713/27.05.2022 г. подаде двукратният световен шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев. Мотивиран, подготвен, със силна харизма, Станимир Беломъжев е пример за човек, който не спира да преследва поставените цели. Той е двукратен световен шапион, трикратен европейски шампион, носител на Световната купа. Във военното формирование на Командването за логистична поддръжка кандидатства за длъжността “младши специалист по физическа подготовка и спорт”, като продължава и своята подготовка с личния си треньор-баща му Иван Беломъжев.
Във военното окръжие той сподели своето удовлетворение да е част от Въоръжените сили на Република България. Началникът на Военно окръжие II степен-Ловеч, подполковник Красимир Костов, приветства решението му да кандидатства за военна служба, като подчерта, че се надява неговият пример да последват и други кандидати, тъй като в момента окръжието изпълнява в пълен обем дейностите по набиране-за военна служба, за доброволен резерв. Съвсем нова е поредната заповед на министъра на отбраната за срочна служба в доброволния резерв (шестмесечна военна служба в Национален военен университет “Васил Левски”-гр.Велико Търново, която включва начална, специална и колективна военна подготовка, като след завършването и, може да се постъпи на военна служба без конкурс).
За всички актуални вакантни длъжности информация може да се получи във Военно окръжие II степен-Ловеч и на телефоните на окръжието: 0885408765; 0886558614; 068 603973.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button